Смартфони

Розкрито особливості всіх моделей iPhone 14

Share

До початку літа 2022 стали відомі багато подробиць про нові iPhone 14, презентація яких відбудеться цієї осені, орієнтовно 13 вересня.

З осені 2022 Apple продаватиме 4 нові моделі Айфонів: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Розберемо особливості кожної моделі.

iPhone 14

  • Дисплей із діагоналлю 6,1 дюйма, виконаний за OLED-технологією.
  • Центральний процесор Apple A15 Bionic. Це процесор, який працює в Айфон 13 і виробляється компанією TSMC по 5-нм техпроцесу. Нема прогресу. Ніколи ще нові осінні Айфони Apple не дозволяла собі вставляти застарілі торішні процесори. Це було допустимо лише у SE моделях.
  • Оперативна пам’ять: 6 ГБ за технологією LPDDR4X. Попередні моделі iPhone 13 мали по 4 ГБ ОЗУ. Є прогрес.
  • Фронтальна камера на 12 мегапікселів із вбудованою функцією автофокусування. Прогрес!
  • Дві камери на задньому корпусі по 12 мегапікселів кожна: ширококутна та надширококутна. Нема прогресу.
  • Варіанти постійної пам’яті: 128 ГБ, 256 ГБ та 512 ГБ. Нема прогресу. Для Айфона з його новими прошивками iOS по 5 – 6 Гб вагою кожна базовий обсяг пам’яті в 128 ГБ здається якимось знущанням.
  • Алюмінієвий корпус.

За фактом усередині iPhone 14 залізо від iPhone 13 зі збільшеною оперативною пам’яттю з 4 ГБ до 6 ГБ. Процесор той же, що і в iPhone 13. Блок задніх камер той самий. Тішить автофокус на передній камері, але це швидше досягнення програмного забезпечення, а не оновленого заліза. Старий дизайн. Можливі нові кольори корпусів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Max

Ця модель повністю повторює iPhone 14 за винятком більшого за розміром екрану. Діагональ iPhone 14 Max становить 6,7 дюймів.

iPhone 14 Pro

  • OLED дисплей з діагоналлю 6,7 дюйми.
  • Основний процесор A16. Новий. Виготовляється в TSMC за 4-нм техпроцесом. Прогрес!
  • Оперативна пам’ять: 6 ГБ за технологією LPDDR5X. У молодших моделей iPhone 14 і 14 Max встановлений такий самий обсяг оперативної пам’яті, але вона повільніша за технологією LPDDR4X. Прогрес!
  • Блок камер ззаду: 48 МП+12 МП+12 МП. Це основна інновація у нових iPhone 14 Pro та Pro Max. Основна камера на 48 Мегапікселів дозволить значно покращити якість фото та відео порівняно з моделями попереднього року та зайняти Айфонам 14 та 14 Про топові позиції у рейтингах кращих камерофонів 2022. Зйомка у 8К для такої камери – не проблема. Величезний прогрес!
  • Варіанти постійної пам’яті: 256 ГБ, 512 ГБ та 1 ТБ.
  • Корпус із сталі.

iPhone 14 Pro Max

Відрізняється від iPhone 14 Pro лише збільшеною до 6,7 дюйма діагоналлю екрану.

Отже, головними особливостями iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max є: основна камера на 48 МП, а також новий процесор A16 та швидша оперативна пам’ять на 6 ГБ типу LPDDR5X, сталевий корпус.

Головними особливостями iPhone 14 та iPhone 14 Max є: процесор минулого року A15, запозичений у iPhone 13, старий блок камер 12 МП + 12 МП від iPhone 13, збільшена оперативна пам’ять до 6 Гб за більш повільною технологією порівняно з 14 Pro та 14 Pro Max, алюмінієвий корпус.

Всі без винятку моделі iPhone 14 порадують якісним сенсорним OLED-екраном, але навряд чи зможуть похвалитися великою ємністю акумулятора. Зарядку в комплекті теж не чекайте. В наш час точніше говоритиме не просто про звичайну зарядку, а про « швидку зарядку » . На всіх Айфонах 14 серії буде встановлено нову операційну систему iOS 16.

Чи був би радий Стів Джобс, який заснував і багато років успішно керував Apple таким ось «інноваціям»? У нас великі сумніви щодо цього.

Всі iPhone 14 будуть офіційно анонсовані в першій половині вересня 2022 року і офіційно надійдуть у продаж наприкінці вересня або на початку жовтня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024