Уже зараз зрозуміло, що 2018 рік стане роком фаблетів, адже сьогодні компанії навіть не прагнуть до компактності, а діагональ 5,7 дюйма вже стала нормою. Звичайно, за рахунок практично повної відсутності рамок смартфони відчуваються не такими масивними, проте все одно самі габарити в більшості випадків стали більшими. Тому пропоную розглянути список компактних смартфонів на кінець лютого 2018 року.

Sony Xperia XZ1 Compact

Даний девайс по праву є найбільш компактним Android-смартфоном. Апарат оснащений 4,6-дюймовим HD-дисплеєм, 19-Мп основною і 8-Мп фронтальною камерою, процесором Snapdragon 835, акумулятором на 2700 мАг. Це найпродуктивніший компактний смартфон на ринку.

До речі, нещодавно наша редакція писала про вражаючий обвал цін на цю модель в Україні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE

Девайс оснащений 4-дюймовим дисплеєм, процесором Apple A9, 12-Мп основна і 1,2-Мп фронтальна камери. Це кращий компактний смартфон під управлінням iOS.

Samsung Galaxy A3

Девайс є самим бюджетним в A-серії, оснащений 4,7-дюймовим HD-дисплеєм, 13-Мп основною і 8-Мп фронтальною камерою, процесором Exynos 7 Octa, 2 ГБ ОЗП, акумулятором на 2350 мАг. В цілому непоганий апарат для тих, кому потрібна компактність і низька вартість.

Essential Phone

Так, девайс має 5,7-дюймовий дисплей, однак за рахунок тонких рамок відчувається як 5,2-дюймовий апарат. Тут 4 ГБ ОЗП, 13-Мп основна камера, процесор Snapdragon 835. За рахунок слабких продажів вартість Essential з 700 доларів впала до 450 доларів. Дуже привабливий варіант.

Samsung Galaxy S8

Флагман Samsung отримав 5,8-дюймовий дисплей, однак за рахунок вкрай тонких рамок тримати в руці апарат дуже комфортно. За розмірами пристрій несильно більший 5-дюймового смартфона.