Названо найбільш автономний смартфон на ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ятаєте, чим спочатку славилися смартфони Samsung із M-серії? Правильно, величезними акумуляторами та відмінною автономністю. Наприклад, у хітового Galaxy M51 при собі батарея на 7000 mAh – девайс працював від одного заряду довше за будь-яких конкурентів, за що його і полюбили користувачі.

Але останнім часом «емки» втратили цю фішку. Актуальний Galaxy M52 отримав стандартний акум на 5K mAh – це засмутило багатьох фанатів. Втім, інші бренди намагаються зайняти нішу апаратів-довгожителів. Наприклад, днями Tecno представила модель Pova 3 , виконану у найкращих традиціях M-серії. Нижче розповімо про цей пристрій докладніше.

Гаджет доступний у трьох кольорах: чорному, сірому та синьому. В останньої є навіть RGB-підсвічування на заднику. Також ззаду розташована потрійна камера на 50+2+2 Мп. Спереду – 6,9-дюймовий IPS-екран з FullHD-роздільною здатністю, підвищеною частотою розгортки 90 Гц і отвором під 8-мегапіксельну фронталку. За продуктивність відповідає адекватний чіпсет MediaTek Helio G88.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У девайса є дві модифікації пам’яті: на 4/64 та 6/128 Гбайт. Об’єм сховища можна додатково розширити за допомогою MicroSD, не жертвуючи при цьому SIM-картою – за це завдяки повноцінному потрійному слоту. Але головна фішка смартфона – батарея, що жирніє, на 7000 mAh, завдяки якій апарат спокійно пропрацює кілька днів від одного зарядку. У комплекті йде швидкий адаптер на 33 Вт, хоча пристрій підтримує лише 25-ватну заряджання. 

Також “трійка” може виступати в ролі пауербанку – вирішує підтримка 10-ватної реверсивної зарядки. Крім того, у гаджета при собі вбудований у кнопку живлення сканер відбитків, NFC-модуль та стереодинаміки. Смарт працює на фірмовій оболонці HIOS під керуванням Android 11.

Поки що новинка анонсована лише у Філіппінах, де за неї просять від 8 999 песо — приблизно 5 тисячі гривень за курсом, актуальним на момент написання нотатки. Ймовірно, девайс з’явиться на інших ринках. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.