Apple вигадала, як вбудувати маленьку камеру в годинник

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, Apple вивчає можливість встановлення камери у свій розумний годинник. Про це свідчить патент компанії, що описує конструкцію Apple Watch із сенсором у коліщі Digital Crown.

Журналісти Phonearena відзначили, що крихітну камеру в годиннику можна буде використовувати, щоб робити фотографії тишком-нишком. Це може виявитися тривожною перспективою, проте передбачається, що Apple, ймовірно, вбудує певний захист від неправомірного використання.

Патент коротко описує питання конфіденційності, підкреслюючи, що «особи, відповідальні за збирання, аналіз, розкриття, передачу, зберігання або інше використання таких персональних даних будуть дотримуватися загальноприйнятих політик конфіденційності».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У патенті також згадуються проблеми, які можуть виникнути з такою конструкцією. Справа в тому, що зап’ястя людини, яка носить Apple Watch, може потрапити в кадр під час зйомки. Поки що рішення цьому немає. Пропонується просто знімати годинник, якщо хочеться зробити знімок. Що вже не виглядає так цікаво.

Основна частина патенту присвячена тому, як встановити камеру Digital Crown. Поки що неясно, чи буде реалізована така конструкція насправді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.