Найочікуваніші новинки смартфонів 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2021 показав себе непогано. Є всі шанси, що 2022 рік стане ще цікавішим роком в історії мобільних телефонів. У продаж вже надійшли багато очікуваних апаратів, наприклад, серія Samsung Galaxy S22. Apple продовжила доступну лінійку iPhone SE. У майбутньому інсайдери обіцяють масштабні нововведення в iPhone, а також прем’єру кількох складних телефонів та флагманів традиційного формату.

Деякі апарати з’являться незабаром – у першій половині 2022 року.

Серія iPhone 14

Для шанувальників Apple і програми Trade In вибір 2022 очевидний: iPhone 14 очолює список найочікуваніших мобільників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вірити чуткам, то найкращі представники цього сімейства, тобто iPhone 14 Pro та Pro Max, отримають кардинально оновлений дизайн без екранної чубчика. Замість неї в дисплеї буде вирізати під фронтальну камеру (можливо навіть подвійну).

Ще кажуть, що Apple має намір доповнити серію новою моделлю – iPhone 14 Max з характеристиками базового рівня і збільшеним до 6, 7 дюймів дисплеєм. Відомий автор прогнозів про релізи Apple Мін-Чі Куо вважає, що цей апарат займе в серії місце iPhone mini.

Інсайдери пророкують значні оновлення фотокамери (48-мегапіксельні датчики прийдуть на зміну 12-мегапіксельним), а також збільшену ємність акумулятора.

За традицією, запуск нових Айфонів відбудеться у вересні, а до того часу вся істотна інформація напевно буде розкрита.

OnePlus 10 Pro

Фактично OnePlus 10 Pro вже був анонсований, однак на момент написання цієї статті у продаж він не надійшов, тому поки ми вважаємо його, що готується до випуску.

У його технічне оснащення входять 6,7-дюймовий AMOLED екран з роздільною здатністю 1440 х 3216 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, чіпсет Snapdragon 8 Gen 1, акумулятор на 5000 мАч і трилінзова камера 48+50+8 і телевізор з 3,3-кратним оптичним зумом .

Поки немає жодних відомостей про те, як апарат поводиться під робочим навантаженням.

Google Pixel 7

Для тих, хто стежить за еволюцією мобільних технологій, цей смартфон має великий інтерес. Але про нього поки що відомо мало, та й прем’єра відбудеться ближче до кінця року – десь у жовтні.

Після масштабних оновлень лінійки Pixel 6, напевно, цього року не варто чекати від Google якихось особливих інновацій. Навіть якщо сьомий Pixel стане прохідною моделлю з мінорними змінами, він все одно не залишиться поза увагою.

Ранні витоки натякають на використання оновленого чіпсету Google Tensor та камери, аналогічні тим, що вже стоять у шостій серії пікселів. Також є думка, що цього року Google обмежиться лише однією моделлю та відмовиться від модифікації Pro.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Не встиг з’явитися Galaxy S22, як інсайдери заговорили про можливі характеристики Galaxy S23, що вийде на початку наступного року. Що стосується найближчого майбутнього, на підході складна новинка Galaxy Z Fold 4, яка, якщо вірити чуткам, має шанси стати кращим зі складних смартфонів , коли-небудь випущених у світі.

Терміни появи не відомі (найранішою точкою відзначається серпень). Galaxy Z Fold 4 приписують легкий пиловодонепроникний корпус з ємним акумулятором та оновленою дисплейною камерою.

Згідно з південнокорейським сайтом Naver, під дисплеєм Galaxy Fold 4 виявиться відразу дві камери (можливо, Samsung візьме їх від Galaxy S22), а в корпусі буде передбачено слот для пера S Pen.

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 III був визнаний найкращим телефоном Sony останнім часом. Багатьох оглядачів він надихнув спостерігати за подальшими розробками Sony. Нове покоління Xperia 1, як очікується, побачить світ десь у квітні поточного року, тобто вже зовсім скоро.

Багато чого ще вкрите завісою таємниці. На Weibo говорять, що основою передньої камери послужить детектор своєї розробки Sony. За іншими чутками, буде використано 50 МП датчик, як у Google Pixel 6.

У будь-якому випадку, фотографічні можливості напевно будуть вищими за середнє, тому що в цю область Sony вкладається з особливим завзяттям. Що стосується екрану, судячи з минулого покоління, його роздільна здатність буде мінімум 4К, а ось дизайн апарату швидше за все залишиться без змін.

Серія Huawei P50

Анонсоване сімейство P50 поки що доступне тільки покупцям з Китаю. Глобальне поширення ще не відбулося.

Любителі флагманських телефонів з передовими камерами безперечно чекають саме на нього. Топова модель P50 Pro оснащується 6,6-дюймовим OLED екраном, 1228 х 2700, з частотою оновлення 120 Гц, чіпсетом Snapdragon 888 , до 12 ГБ оперативної пам’яті та чотирилінзової системою камер 50+64+13+40. У неї включені основний датчик, телевізор з 3,5-кратним оптичним зумом і 200-кратним цифровим, ультраширококутником і монохромним сенсором.

Живиться девайс від батареї на 4360 мАч за допомогою швидкої зарядки 66 Вт. Через незняті обмеження на використання Android, як ОС стоїть Harmony OS 2 без підтримки 5G .

Стандартний P50 багато в чому схожий на нього. Тільки екран отримав меншу діагональ, частота оновлення знижена до 90 Гц, батарея має ємність 4100 мАг, а камер на одну меншу – основна 50 МП, ширококутна 13 МП та телефото 12 МП з 5-кратним оптичним зумом.

Google Pixel Fold

Розмови про те, що Google веде розробку доладного смартфона , ходять вже кілька років. І ось тільки зараз чутки стали наповнюватися конкретикою: є ймовірність, що ми побачимо його наприкінці 2022 року.

Йому приписується складний 7,6-дюймовий OLED екран і той же чіпсет Tensor, що і в лінійці Pixel 6. Поки всі ці мізерні дані краще сприймати з щіпкою скептицизму. Тим не менш, в результаті Google може виявитися найсильнішим конкурентом Samsung у сфері складних смартфонів .

Xiaomi 12 Ultra

Поки що з новинок Xiaomi у продаж потрапили Xiaomi 12 і 12 Pro. Проте весь модельний ряд швидше за все незабаром стане ширшим, адже ходять чутки про випуск Xiaomi 12 Ultra.

Як і в інших представниках серії, до його начинки увійдуть чіпсет Snapdragon 8 Gen 1, екран з частотою оновлення 120 Гц і 12 ГБ оперативної пам’яті. Типовий набір характеристик для будь-якого флагмана нашого часу за винятком однієї деталі: об’єктиви основної камери будуть винесені на прямокутний майданчик прямо-таки величезного розміру – чи не третина від усього телефону.

На цьому в компанії, зважаючи на все, зупинятися не збираються, інакше на фан-сайті Xiaomiui не ходили б чутки про ще більш просунуту модель Xiaomi 12 Ultra Enhanced. Загалом, якщо хочете найкращий смартфон від Xiaomi за 2022 рік, починайте збирати гроші вже зараз, бо коштуватиме він як iPhone.

Nokia 10

Очікування Nokia 10 затягнулося настільки, що за цей час апарат встиг кілька разів змінити ймовірну назву. Спочатку він «обіцявся» під ім’ям Nokia 9.1, потім Nokia 9.2, Nokia 9.3, а потім Nokia 10. На цьому метаморфози не скінчилися: з урахуванням нової схеми найменувань продуктів бренду інсайдери заговорили про майбутній реліз Nokia X60.

Терміни появи у магазинах невідомі. Наводилася різна інформація, яка не підтвердилася.

Чутки натякають на вбудовану в дисплей селфі-камеру, сапфірове покриття, п’ятилінзову фотосистему з основним датчиком на 108 або навіть 200 МП, акумулятор ємністю 6000 мАч, частоту оновлення екрану 144 Гц та чіпсет Snapdra. Він може виявитися телефоном преміального рівня (якщо, звичайно, вийде в найближчі місяці).

Samsung Galaxy Z Flip 4

Навряд чи він стане таким же просунутим і цікавим для оглядів, як Galaxy Z Fold 4, зате буде доступний широкому колу покупців. І, судячи з витоків, він має шанси стати складним телефоном Samsung, що найбільш розкуповується.

Згідно з останніми чутками, Galaxy Z Flip 4 буде дуже схожим на свого попередника в лінійці – 6,7-дюймовий основний дисплей плюс 1,9-дюймовий на кришці. Деякі джерела вказують на інші значення діагоналей. Є чутки про третю задню камеру і більш ємний акумулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.