Смартфони

Xiaomi заборонила встановлення програм APK на смартфонах Android

Share

Китайська корпорація Xiaomi звернулася до американської корпорації Google з пропозицією відключити функцію встановлення файлів APK, завантажених звідкись, або отриманих від будь-кого. На думку компанії з Китаю, подібне рішення в рази посилить рівень захищених смартфонів, а також інших пристроїв. Зазначається, що схвалення установки файлів з розширенням APK часто призводить до зараження електронних пристроїв шкідливим програмним забезпеченням. Причина такого стану справ дуже проста – будь-яка людина, маючи навіть базові навички програмування, має можливість вносити зміни до вихідного коду будь-яких програм та ігор. Це не тільки сприяє популярності піратства, але ще й негативно відбивається на захищеності інформації користувача.

Для того, щоб довести свої наміри, китайська корпорація виклала на GoogleSource новий проект операційної системи Android, в якому міститься повна заборона на встановлення програм з розширенням APK на будь-які електронні пристрої. На практиці це означає, що ОС блокуватиме будь-які спроби встановити звідкись програми та ігри, крім як з офіційних джерел, у тому числі з магазинів GetApps і Google Play. Пропонується дозволити установку ПЗ лише звідти, де є модерація софту, а також для таких магазинів, які мають гарну репутацію і не впроваджують шкідливий код у програми та ігри. Подібне рішення, безумовно, негативно вплине на популярність мобільних пристроїв від китайської корпорації Xiaomi, якщо вона вирішить впровадити таку новацію у свої телефони.

Офіційні представники Google вже прокоментували подібну пропозицію. За їх словами, в операційній системі Android є спеціальні механізми, які перевіряють код додатків перед встановленням. Крім того, компанія не підтримує ідею про обмеження доступу користувачів до файлів APK, вважаючи подібну особливість однією з найважливіших та основних переваг усієї ОС загалом. Таким чином, в оригінальному «зеленому роботі» можливість встановлення файлів зі сторонніх джерел, як і раніше, гарантовано буде, а ось з телефонів Xiaomi, у тому числі що випускаються на ринок під брендами Poco, Redmi, Meitu і Black Shark, подібна функція може зникнути з релізом одного з наступних оновлень, якщо компанія звичайно ж все ж таки зважиться на подібний крок, не побоюючись негативної реакції з боку мільйонів людей по всьому світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024