Названо найкращі смартфони 2022 року за ціною та якістю

Минулий рік виявився надзвичайно складним для багатьох виробників електроніки. Компанія Huawei вирішила продати свій суббренд Honor, уникнувши цим санкцій для дочірньої компанії з боку США. Компанія Samsung отримала серйозну частку критики за використання фірмових процесорів Exynos, а Apple витратили чимало часу, щоб пояснити, чому, починаючи з IPhone 12, в комплекті немає зарядки і навушників. Тим не менш, усім провідним виробникам флагманів, включаючи Xiaomi і OnePlus, вдалося досягти вагомого прогресу в галузі виробництва нових девайсів, і ви зможете переконатися в цьому рейтингу кращих смартфонів 2022 року, який ми регулярно оновлюємо.

Наша добірка має суб’єктивний характер, адже список складено на базі відгуків незалежних покупців, а також на основі думки редакції. Категорії зібрані з урахуванням запитів користувачів та ринку сучасних девайсів, який можна умовно поділити на такі товари. Простіше кажучи, ми не ставили собі завдання зібрати моделі з неймовірною кількістю пам’яті, і функціями, які точно не коштують своїх грошей. Натомість, склали добірку з урахуванням оптимального співвідношення ціни та якості на тлі актуальних трендів.

Найкращі бюджетні смартфони

У категорії недорогих смартфонів знаходиться добірка девайсів із ціною до 200 доларів. На сьогоднішній день у цій ціновій категорії зустрічаються моделі, що повністю відповідають очікуванням сучасних покупців. Зокрема такі гаджети можуть оснащуватися чіпами середньої потужності, чіткими FHD-дисплеями, досить хорошими камерами з підтримкою 4К-відео. Більш того, такі смартфони підтримують NFC, а також швидкі зарядки та ємні акумулятори. Тим не менш, кожен з девайсів початкового рівня має свої недоліки, про що ми намагатимемося розповісти в наших коротеньких оглядах.

Samsung Galaxy M12

Відкриває Топ-20 смартфонів модель початкової категорії M-класу компанії Samsung, яка отримала фірмовий процесор Samsung Exynos 850. Цей чіп побудований на 8-нм техпроцесі, чим обумовлена ​​хороша автономність. До того ж, виробник вирішив використати ємну батарею на 5000 мАг, що характерно для всієї позначеної серії. Варто відзначити гарну яскравість бюджетного PLS TFT екрану, яка досягає 423 ніт. Мінус у тому, що тут реалізована бюджетна матриця з роздільною здатністю 720 на 1600 пікселів, тому картинка явно не найчіткіша, але плавна, адже частота оновлення тепер досягає 90 Гц. Galaxy M12 пропонує у двох конфігурація з ОЗП у розмірі 3 Гб та 4 Гб. Тому продуктивності та швидкодії вистачає для використання сучасного софту. Працює цей телефон на операційній системі Android 11 із фірмовою оболонкою One UI Core 3.1. У плані управління все стабільно та добре. До переваг можна віднести хорошу камеру, адже як провідний сенсор використовується фірмова матриця на 48 Мп під назвою Samsung S5KGM2 з великим фізичним розміром 1/2”. Також варто відзначити наявність хорошого фазового автофокусу, але рівень світлочутливості низький.

Vivo Y33s

Список хороших бюджетних смартфонів поповнює оновлена ​​лінійка Vivo Y33s, випущена у 2022 році. При цьому фахівці китайської компанії вирішили трохи модернізувати вказану серію пристроїв, додавши швидку зарядку на 18 Вт (технологія Pump Express), а ємність батареї становить 5000 мАг. Як екран використовується 6,58-дюймова панель, побудована на IPS-матриці. Роздільна здатність екрану становить 2340 на 1080 пікселів, а чіткість вимірюється в 401 PPI. Зазначені параметри свідчать про наявність хорошої, деталізованої картинки, незважаючи на доступну вартість телефону. Крім того, використовується потужний процесор середнього класу під назвою Helio G80 від компанії MediaTek. Навіть модифікація з 4 гігабайтами ОЗУ дозволяє насолоджуватися будь-якими вимогливими програмами та іграми. Працює смартфон на новій ОС серії Android 11.

realme C25Y

Відразу зазначимо, що цей відносно недорогий смартфон має яскравість в 420 Ніт, але роздільна здатність всього 1600 на 720 пікселів, що за сучасними мірками важко назвати приголомшливим показником. Тим не менш, досить цікавий бюджетник має ряд сильних сторін на тлі аналогів, включаючи камеру з роздільною здатністю 50 мегапікселів і швидку зарядку на 18 Вт. Доповнює цей об’єктив два скромні сенсори по 2 мегапікселі (матриця для макрозйомки і датчик глибини). Фронтальна камера явно неідеальна, і має скромний розмір з роздільною здатністю 8 мегапікселів. Тішить наявність NFC-чіпа, а також ємна батарея в 5000 мАг. За продуктивність відповідає чіп Unisoc Tiger T610, який однозначно поступається аналогам від Квалком і Медіатек, але у зв’язці з 4 гігабайтами ОЗП поставлені завдання все ж таки виконує.

realme 9i

У пошуках потужного недорого смартфона багато покупців віддали перевагу Realme 9i, який працює на базі процесора Snapdragon 680. Це лінійка нового покоління від компанії Qualcomm, продуктивність якої можна співвіднести до класу середньо-преміальних чіпів. Більш того, виробник порадував покупців наявністю розкішного екрану з частотою в 90 Гц, що працює на базі IPS-технології з чіткістю в 400 PPI. Роздільна здатність зображення досягає 2412 на 1080 пікселів. Ще однією перевагою є селфі-камера з роздільною здатністю 16 мегапікселів, що на рівень вище, ніж у інших недорогих аналогів. До складу основної камери входить три сенсори, включаючи велику матрицю на 50 мегапікселів з апертурою f/2.1. Для заряджання ємної батареї на 5000 мАг використовується швидка зарядка потужністю 33 Вт.

Xiaomi Redmi Note 11S

Найкращим бюджетним смартфоном 2022 року, на нашу суб’єктивну думку, є модель серії Xiaomi Redmi Note 11S, яка має збалансовані параметри: як у плані камери, так і потужності. Цей гаджет можна сміливо відносити до середнього класу, адже девайс має 6,43-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів, в основі якого знаходиться дорога AMOLED-матриця з частотою 90 Гц і підтримкою технології HDR10. Сумніватися в реальності розширеного динамічного діапазону не доводиться, адже рівень яскравості становить 700 ніт. Хороша продуктивність обумовлена ​​застосуванням Mediatek Helio G96, доповненого 6 гігабайтами оперативної пам’яті. Незважаючи на лояльну ціну, модель може похвалитися чотирма сенсорами, включаючи об’єктив з роздільною здатністю 108 мегапікселів.

Найкращі смартфони у співвідношенні ціна/якість

У цьому розділі зібрані моделі від 5 до 10 тисяч гривень, які мають найбільш адекватне, на наш погляд, співвідношення ціна/якість. Сьогодні в цьому плані добрими рішеннями радує китайська компанія Xiaomi, а також її дочірній бренд Poco та південнокорейський виробник електроніки – Samsung. Слід зазначити, що середньо-бюджетні смартфони другого бренду можна умовно поділитися на два класи: що працюють на фірмових чіпах (Ексинос) та процесорах Квалком (Снапдрагон). Останні девайси мають більш високу продуктивність у більшості випадків.

Samsung Galaxy A51

Поповнює рейтинг смартфонів модель Samsung Galaxy A51, яка має у своєму арсеналі яскравий екран на Super AMOLED матриці. Безрамковий девайс може похвалитися великою передньою камерою на 32 мегапікселів, яка підтримує чудові портретні фотографії. Основна камера має чотири сенсора, включаючи заголовний блок на 48 Мп. Зв’язування дозволяє знімати відео у форматі 3840 на 2160 пікселів при частоті 60 к/с. На окрему увагу заслуговує відео при частоті 240 кадрів. Варто також підкреслити масу позитивних відгуків від покупців щодо портретних фото з ефектом Боке. На жаль, «вишнею на торті» є фірмовий чіп Exynos 9611, який явно гірший за Snapdragon 720G або 730G, які застосовують багато конкурентів у цьому ціновому діапазоні.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

У пошуках потужного смартфона з хорошим екраном багато покупців віддали перевагу серії Xiaomi Redmi Note 9 Pro. До складу фотомодуля, як і раніше, входять 4 сенсори, включаючи 63 Мп, 8 Мп, 5 Мп і 2 Мп. Селфі-камера має хоч і скромний об’єктив на 13 Мп, але з хорошим фокусуванням та безліччю портретних режимів роботи. Модель має гідний 6,67-дюймовий екран на IPS-матриці з відмінним оглядом та кольором. Роздільна здатність становить 2340 на 1080 пікселів. За продуктивність відповідає чіп Snapdragon 720G від компанії Qualcomm, доповнений графічним прискорювачем Adreno 618. Ще однією перевагою є швидка зарядка на 30 Вт. Не зайвим зазначити, що у продажу вже є Note 10 Pro, але він коштує значно дорожче.

realme 8

Немає жодних підстав сумніватися в тому, що шосте покоління цієї лінійки дебютувало ефектніше, ніж realme 7 Pro і навіть 8 Pro, адже попередник мав частоту оновлення 90 Гц, продуману камеру і привабливіший цінник. З іншого боку, новинка стала першим гаджетом компанії, який оснастили камерою з роздільною здатністю 64 Мп. Пристрій заслуговує на свою позицію в рейтингу камерофонів також через наявність гарного ширика і ефективного макромодуля. Що стосується процесора, він залишився таким самим, як у сьомого покоління – це чіп середньої потужності Helio G95. Варто відзначити ємність на 5000 мАг, також швидку зарядку, потужність якої становить 30 Вт.

Xiaomi Redmi Note 10S

Справжнім відкриттям року стала модель Xiaomi Redmi Note 10S, випущена дочірньою компанією Xiaomi. Ця модель поповнює список нових смартфонів через ємну батарею на 5000 мАг і потужний процесор Helio G95. Однією з головних переваг при цьому є гарний екран смартфона, розмір якого становить 6,43 дюймів. Дисплей має якісне покриття у вигляді Gorilla Glass v3. Крім того, виробник подбав про наявність чіткої квадрокамери, що включає такі об’єктиви як 64 Мп (f/1.8), 8 Мп (f/2.2), допоміжний об’єктив 2 Мп (f/2.4) та макрооб’єктив 2 Мп (f/2.4). Звичайно, реалізована підтримка ОС серії Android 11 і NFC для безконтактних платежів. Враховуючи параметри, на наш погляд, це лідер у рейтингу смартфонів, у якого фактично немає аналогів. Також відзначимо, що корпус має захист від вологи за стандартом IP-53,

Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Найкращий смартфон 2022 року у співвідношенні ціна/якість – це Xiaomi Redmi Note 11 Pro з характеристиками максимально наближеними до флагманського сектора. Так, наприклад, у цьому класі девайсів важко знайти пристрій з підтримкою основного сенсора камери з роздільною здатністю 108 мегапікселів. Крім шикарної зйомки та фото, модель може похвалитися преміальним дисплеєм, частота оновлення якого становить 120 Гц. При цьому виробник вирішив порадувати своїх шанувальників дорогою технологією виробництва екрану – це AMOLED із роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів. Заощадити вдалося на апаратній основі, так як використовується чіп середньо-преміального рівня серії Helio G96, але він явно потужніший за минулорічний Snapdragon 732G. Ще однією перевагою цієї серії є 67 Вт. Також варто додати,

Найкращі китайські смартфони з гарною камерою

У цій категорії зібрані преміальні китайські флагмани, які сьогодні нічим не поступаються брендовим преміальним смартфонам від Samsung та Apple. Більше того, деякі рішення навіть випереджають конкурентів за низкою параметрів. Мінус у тому, що тепер провідні китайські розробники, розуміючи свої сильні сторони, перестали орієнтуватися більш доступний цінник. Так, наприклад, останнє покоління флагманів таких торгових марок як Xiaomi, Huawei та OnePlus стоять на рівні преміальних конкурентів американського та південнокорейського брендів.

realme GT 2 Pro

Поповнює список хороших китайських смартфонів модель Realme GT 2 Pro, що стала справжнім відкриттям преміум-класу. Раніше цей виробник не був досить авторитетним у галузі виробництва камерофонів, а тепер може претендувати на ТОП. Більше того, новинка виділяється на тлі аналогів рядом унікальних опцій, включаючи функцію вимірювання пульсу за допомогою підекранного відбитка пальців. Потужний флагман має яскравий 6,7-дюймовий екран з роздільною здатністю 3216 на 1440 пікселів із щільністю пікселів 526 ppi (це дуже серйозний показник, що вказує на чіткість зображення).

При цьому дисплей радує гарною частотою оновлення (120 Гц), що говорить про можливість перегляду динамічного контенту у кращому світлі. В екрані можна виявити скромний виріз, в якому знаходиться зовсім нескромна передня камера (сенсор Sony IMX61) з апертурою на рівні f/2.4. Преміальний камерофон працює на основі системи Android 12.0 та нового процесора Snapdragon 8 Gen 1 у зв’язці з 12 гігабайтами ОЗП. Для живлення такої системи використовують максимально просунуту систему охолодження. На окрему увагу заслуговує камера, до складу якої входить 3 сенсори, включаючи Sony IMX766 (фізичний розмір 1/1.56″), об’єктив Samsung ISOCELL та макрооб’єктив на 3 Мп. Природно, такий апарат має ємну батарею на 5000 мАч із швидкою зарядкою.

Huawei P40

Буквально до другого кварталу минулого року ця модель очолювала рейтинг Dxomark, після чого з’явилися серія P50. Тим не менш, по сьогоднішній день флагман HUAWEI P40 входить до списку смартфонів із найкращими камерами. До складу квадрокамери входить ультраширококутний сенсор Sony IMX700 з розміром 1/1.28 дюймів, підтримкою фазового фокусу та масиву колірних фільтрів RYYB. Передбачено підтримку телеоб’єктиву на 12 Мп з 65-кратним зумом. Роздільна здатність матриці ширококутного кінооб’єктиву становить 16 мегапікселів, чого вистачає для зйомки відмінного 4К-відео навіть при слабкому освітленні. Доповнює цю зв’язку об’єктив із підтримкою 3D-датчика для вимірювання різкості та глибини. Немає жодних нарікань до потужності флагмана, що аргументовано підтримкою чипу серії Kirin 990 5G. Процесор побудований на 7-нм техпроцесі. У бенчмарку АнТуТУ цей гаджет набирає 496 075 балів. Варто підкреслити підтримку OLED-екрана з частотою оновлення 90 Гц.

В Україні немає лінійки Huawei P50 з її преміальними версіями, тому розглядаємо попередника.

OnePlus 9 Pro

Розглядаючи топові китайські смартфони, не можна не згадати про OnePlus 9 Pro, який отримав новий процесор серії Qualcomm Snapdragon 888. Дисплей побудований на новій технології LTPO Fluid2 AMOLED. Екран отримав багато нагород і перевершив версію OnePlus 8 Pro, хоч і попередник міг похвалитися піковою яскравістю в 1300 Ніт. Крім того, використовується чудова камера до складу якої входить Sony IMX689. Так, він поступається ISOCELL GN2 (використовується в Xiaomi Mi 11 Pro), але не викликає жодних протиріч, якщо брати до уваги вартість. Знімки флагманські, як і якість відео.

Xiaomi Mi 11T Pro

Якщо шукайте флагман, здатний скласти конкуренцію навіть «золотому яблучку», але китайського виробника – Ваш вибір останній Xiaomi Mi 11T Pro, який наприкінці останнього кварталу року пройшов сертифікацію NBTC і порадував шикарними технічними характеристиками. По-перше, модель набрала 823188 балів в АнТуТу, і заслужено потрапила в топ-10 найпотужніших смартфонів, обійшовши багато ігрових смартфонів, а секрет у чіпі Qualcomm Snapdragon 888. По-друге, тут вперше реалізована зарядка з потужністю 120 Вт, і цього вистачає, щоб зарядити батарею за лічені хвилини. Основна камера отримала сенсор на 108 Мп і вона доповнена ще трьома модулями з великими матрицями. Не буде зайвим відзначити розкішний екран з частотою оновлення 120 Гц, який був побудований за AMOLED-технологією.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Лідером в сегменті китайських смартфонів 2022 є модель Xiaomi Mi 11 Ultra, що отримала новий сенсор від Samsung (ISOCELL GN2), що гарантує заслужене місце в списку топових камерофонів. Крім того, цей флагман має потужний процесор Snapdragon 8 Gen 1. Крім того, необхідно виділити шикарний екран і захищений корпус за стандартом IP68. Тобто ця модель витримує занурення на глибину до 1,5 метра. Місткість акумулятора становить 5000 мАг. Завдяки потужній зарядці на 80 Вт можна відновити заряд акумулятора за 30 хвилин. Завдяки просунутій камері ця модель може знімати 8К відео. Ще однією особливістю є уповільнений режим за 1920 FPS. Частота екрана може досягати 120 Гц. Реалізовані розкішні динаміки Harman Kardon. Селфі-камера має ще більше режимів,

Найкращі смартфони преміум-класу за ціною та якістю

На сьогоднішній день велика кількість користувачів скептично ставляться до флагманів китайських виробників. Це можна пояснити тим, що довго такі виробники пропонували привабливі ціни, а тепер готові конкурувати з брендовими торговими марками. На наш погляд, їм це вдається, але ми не намагаємося когось переконати у протилежному. Натомість, вирішили окремо зібрати добірку моделей від популярних та іменитих компаній.

Samsung Galaxy S20 FE

Поповнює список флагманських смартфонів модель Galaxy S20 FE, яку складно назвати звичайним розширенням лінійки, оскільки флагман серії SM-G780F приваблює ряд істотних змін. За ціною можна зрозуміти, що цей камерофон позиціонується як бюджетний представник двадцятого покоління флагманів, але не все так однозначно. Смартфон працює на базі преміального чіпа компанії під назвою Samsung Exynos 990 у зв’язці Android 10. Екран явно простіше, тому що в його основі знаходиться технологія Super AMOLED, яка значно простіша за Dynamic AMOLED. Тішить гарна автономність, хоча тут реалізована батарея на 4500 мАг.

ASUS ROG Phone 5

Йдеться про потужне ігрове рішення, що працює на процесорі Snapdragon 888 у зв’язці з 18 гігабайтами оперативної пам’яті та прискорювачем Adreno 660. На сьогоднішній день це найкращий геймерський смартфон, що приваблює не тільки потужною апаратною частиною, але й чудовим екраном. Дисплей побудований на Amoled-матриці з підтримкою FullHD-дозвіл та відмінного рівня яскравості. Панель захищає скло нового покоління серії Gorilla Glass 6. Місткість акумулятора при цьому становить 6000 мАг, чого цілком вистачає для комфортного ігрового процесу протягом 6-7 годин. Слід зазначити підтримкою зворотної зарядки та непоганої камери. Фото-блок складається з чотирьох сенсорів, включаючи велику матрицю на 64 Мп. Звичайно ж, до камерофонів цьому девайсу далеко, але не варто забувати про спрямованість цієї серії.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

До рейтингу найгідніших преміальних смартфонів поточного року входить модель Samsung Galaxy Note 20 Ultra з фірмовим стилусом для дистанційного керування та шикарним Dynamic AMOLED екраном, розмір якого досягає 6,9-дюймів. Камера флагмана підтримує 8К-відео і за дрібними параметрами навіть перевершує S20+, але це дуже складно виявити пересічному користувачеві при звичайній експлуатації. Місткість акумулятора становить 4500 мАг. За продуктивність відповідає чіп тієї ж серії Exynos 990, але покращений. Після заклику покупців поміняти процесор на “сніп”, компанія вирішила серйозно модифікувати свої технології, і тести бенчмарків підтверджують більш високу потужність. Основна камера отримала три сенсори, включаючи модуль на 108 Мп.

iPhone 12 Pro Max

Очевидно, що одним із найпопулярніших смартфонів 2022 року є Apple iPhone 13 Pro Max, але його ціна на старті продажів не дозволяє відповідати назві публікації, а з погляду співвідношення ціна/якість, тепер набагато привабливіше виглядає лінійка минулого покоління. До того ж, iPhone 12 Pro Max, що приваблює всіма технічними характеристиками одночасно, не втратив своєї актуальності на тлі новинки, головною перевагою якої є лише більш висока плавність екрану, і ряд, на наш погляд, не надто значущих параметрів.

За потужність цієї моделі відповідає процесор A14 зі збільшеною кількістю резисторів і високим рівнем енергоефективності, що можна пояснити 5-нм техпроцесом. Відмінну кольоропередачу та яскравість забезпечує 6,7-дюймовий екран на OLED-технології. Корпус девайса не боїться вологи та пилу. Камера була покращена вбудованим LiDAR, який може сканувати об’єкти у будь-якому приміщенні. Це відкриває нові можливості для занурення у віртуальну реальність. Варто також відзначити підтримку магніту під назвою MagSafe позаду.

Samsung Galaxy S21 Plus

Найкращий преміальний смартфон 2022 року – це модель Samsung Galaxy S21 Plus, якій дійсно вдалося зробити революцію у плані фото- та відео-зйомки. Модель знімає шикарні відеоролики у форматі 8К, що приваблюють високої деталізації навіть у нічний час. Є підстави вважати, що в даний час в цьому гаджеті використовується найпросунутіший екран з частотою оновлення 120 Гц на базі технології Dynamic AMOLED 2X, яка поки що не має аналогів. Не варто забувати про те, що цей флагман побудований на найшвидшому чіпі Galaxy – це Exynos 2100, створений на 5-нм техпроцесі. Місткість акумулятора становить 5000 мАг. Звичайно, гаджет працює на базі Android 11.

Друзі, у продаж вже надійшов S22 Ultra, але ціна цього флагмана поки що бажає кращого.

Як правильно вибрати хороший смартфон?

Насамперед, необхідно розуміти, які виробники вважаються лідерами у тому чи іншому класі. Якщо не знаєте, як вибрати смартфон, відштовхуйтесь від свого бюджету та оптимальних стандартів на сьогоднішній день:

Екран. Відразу варто сказати, що, починаючи від 5000 гривень, практично всі смартфони від популярних брендів мають яскраві та контрастні екрани з гарною передачею кольору. У середньому класі у південнокорейської компанії (Самсунг) істотна перевага за рахунок використання Amoled-технології, яка має більш високу деталізацію. У цьому компанія використовується хороший рівень яскравості. У цьому класі вважається нормою FHD-дозвіл та частота оновлення в районі 60 Гц. Чим вище останній показник, тим плавнішою буде картинка при включенні динамічного контенту. У преміальному класі провідні виробники експлуатують Super Amoled чи Oled-технології. Тут важливо враховувати сукупність параметрів, включаючи підтримку HDR, рівень яскравості (норма від 1000 ніт), частота оновлення, щільність пікселів (PPI).

Камера. Для різних сегментів смартфонів сенсори випускають багато брендів (Sony та інші спеціалізовані бренди на оптиці). За один квартал постачальники об’єктивів випускають кілька нових сенсорів. Відстежувати новини про мобільні камери краще на спеціалізованих ресурсах типу Dxomark. За допомогою вказаного порталу можна порівнювати фото- та відео можливості різних моделей.

Акумулятори. Крім ємності батареї, потрібно враховувати енергоспоживання процесора (чим нижче техпроцес, тим вище економія енергії), розміри дисплея, витрата акумулятора в режимі очікування, під час розмов та інше. Показники за інших рівних нерідко дуже відрізняються. Тому останнім часом виробники більше приділяють уваги не так місткості акумуляторів, як потужності зарядки. У преміальному сегменті у своїй використовуються як технології швидкої зарядки, а й бездротової, і навіть реверсивної (для інших гаджетів).

Процесор. Тут необхідно розділити всі мобільні чіпи на дві категорії: фірмові (Exynos Samsung, Bionic Apple, Kirin Huawei) і загальні. Лідером у виробництві другого класу процесорів є Qualcomm. Найпотужнішим на сьогоднішній день процесором цього виробника вважається Snapdragon™ 888, але незабаром має вийти версія PLUS. Мобільні апарати із цим процесором набирають максимальну кількість балів у бенчмарках. Аналогічна тенденція проглядається у середньому класі. У бюджетному сегменті непогану конкуренцію компанії Qualcomm складає Mediatek. Що стосується рідних процесорів, то їхній сенс у кращій загальній стабілізації та енергоефективності. Однак, на практиці, ми бачимо дещо іншу картинку. Так, наприклад, у південнокорейського бренду справи з фірмовим процесором не дуже добре.

Пам’ять. Сучасні виробники пропонують кілька конфігурацій однієї серії власних мобільних апаратів. Нерідко ціна залежить саме від обсягу оперативної (ОЗП) та постійної пам’яті (ПЗУ). Чим більший показник оперативної пам’яті, тим вище показник загальної продуктивності (одночасно виконання кількох завдань). Чим більший показник постійної пам’яті, тим ємніше сховище для фото, відео та інших файлів. Потрібно розуміти, що фото та відеоролики сучасних камерофонів дуже важкі, і з часом доводиться докуповувати карти пам’яті, якщо це передбачено тим чи іншим гаджетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.