Apple представила нові функції для iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple анонсувала сьогодні низку нових функцій, які стануть доступні на фірмових мобільних пристроях ближче до кінця року.

Всі ці функції мають спростити життя користувачам з обмеженими можливостями. Перше з нововведень – Door Detection (Виявлення дверей). Як зрозуміло з назви, ця функція допомагає сліпим і слабозорим користувачам визначати місце розташування дверей за допомогою iPhone та iPad. Вона використовує для роботи вбудовані лідари, камери та систему машинного навчання. Користувач зможе отримати таку інформацію, як відстань до дверей, сторона, в яку вона відкривається (всередину або назовні), а також є якісь пояснюючі таблички.

Функція Apple Watch Mirroring дозволяє «віддзеркалювати» екран годинника на смартфоні та керувати ними за допомогою iPhone. Це може бути корисним для користувачів із руховими порушеннями та обмеженими фізичними можливостями. Крім того, будуть доступні нові спрощені жести для керування. Наприклад, подвійний щолчок — для відповіді чи завершення дзвінка, запуску чи зупинки музики тощо. Потрібна Apple Watch Series 6 і новіші моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для тих, хто погано чує і глухих користувачів будуть надані «живі» субтитри (Live Captions) для всіх дзвінків FaceTime — на iPhone, iPad і Mac. Бета-тестування для англійської мови буде доступне для iPhone 11 і новіших моделей, iPad на основі A12 Bionic і новіших, а також Mac з Apple Silicon.

У VoiceOver, за допомогою якої можна керувати Mac голосом, з’явиться підтримка більш ніж 20 додаткових мов та діалектів, включаючи бенгальську, болгарську, каталонську, українську та в’єтнамську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.