Apple випустила iOS 15.5 для всіх. Що нового і чи варто оновлюватись?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше місяця попередніх випробувань сьогодні, 16 травня, Apple випустила iOS 15.5 для всіх користувачів. Оновлення вийшло у нехарактерний для цього день. Зазвичай компанія відкриває доступ до нових версій своїх операційних систем на день пізніше, проте цього разу було вирішено не чекати вівторка та випустити апдейт у понеділок. Ну а що? Нових функцій в iOS 15.5 все одно майже немає, а ось виправлення – причому вельми значні – напевно є, а значить, затягувати точно не варто.

iOS 15.5, незважаючи на те що є так званим функціональним оновленням, майже не містить нових функцій. Всі зміни, що сталися з операційною в цій версії, мають суто косметичний характер. Ні, звичайно, є й виправлення системних уразливостей. Але про них у Купертіно традиційно замовчують, не бажаючи особливо поширюватися на проблеми свого продукту.

Що нового в iOS 15.5

  • Новий дизайн кнопок запиту та надсилання грошей через Apple Cash;
  • Фізична карта Apple Card тепер називається Titanium Card;
  • Функція переказу грошей у «Повідомленнях» через Apple Pay тепер називається Apple Cash;
  • Карти iTunes Pass при додаванні до Wallet тепер називаються Apple Account Card;
  • З’явилося повідомлення про те, що програма дозволяє здійснювати платити за передплату та вбудовані покупки через сторонні послуги;
  • Вбудована функція обмеження подкастів, що зберігаються на iPhone з видаленням старих;
  • Виправлено проблему автоматизацій у парі з пристроями HomeKit;
  • З’явилася можливість заблокувати розташування у фотографіях у «Спогадах»;
  • Перероблено повідомлення від режиму “Фокусування”;
  • В iPadOS 15.5 функція Universal Control більше не перебуває в режимі бета-тестування.

Як бачите, нічого особливого. Більшість виправлень — якщо вони й є — стосуються переважно незначних системних дрібниць, заради яких було б соромно навіть випускати мінорний патч, не кажучи вже про великий функціональний апдейт. Однак у Купертіно явно знали, що робили. Особливо це вказує швидке проведення WWDC 2022 .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіщо це я? А до того, що, можливо, після конференції розробників Apple може випустити ще одну версію iOS з нововведеннями , для яких iOS 15.5 може стати свого роду базисом. Наприклад, для Apple Music Classic , до складу якого увійде класична музика. Справа в тому, що штатний додаток не дозволяє насолоджуватися камерними творами через особливості рекомендацій та складання плей-листів , тому для цих цілей потрібна окрема програма.

Чи варто встановлювати iOS 15.5

Відповісти це питання в принципі досить просто. На мій погляд, оновлюватися варто завжди незалежно від функціонального складу нової версії ОС. По-перше, тому що блокувати iPhone російських користувачів Apple все одно не буде. Принаймні таким шляхом. Компанія має інструменти, які дозволять їй відключити всі наші пристрої і так. Достатньо, фігурально висловлюючись, повернути один тумблер і не чекати, поки блокуюче оновлення встановлять усі.

По-друге, оновлення iOS, як це не дивно, найчастіше несуть у собі лише позитивні моменти. Безумовно, іноді з ними виникають проблеми. Однак практика показує, що здебільшого якщо баги і виявляються, то зачіпають абсолютну меншість пристроїв. Тобто всі ці негативні відгуки про постраждалу автономність, перебої в роботі бездротових мереж тощо. в основному розганяє мізерна аудиторія користувачів. А чути їх лише тому, що вони розповідають про це на кожному кроці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.