Смартфон мрії. Apple випустить iPhone 15 з роз’ємом Type-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple є одним із найбільших виробників мобільних пристроїв на ринку, а її продукція користується колосальною популярністю та популярністю. Буквально кожна людина мріє про покупку новенького iPhone, проте через високу вартість дозволити собі її покупку можуть далеко не всі, адже передові флагманські моделі коштують $1000 і більше доларів. Проте, тим часом, «яблучна» корпорація навмисно впроваджує у свої телефони деякі недоліки, які не дозволяють розкрити потенціал електроніки повною мірою та отримувати реальне повноцінне задоволення від процесу використання. Крім програмних обмежень, існує ще й така неприємна особливість, як інтерфейс Lightning, що використовується для дротового підключення.

Цей роз’єм є цифровим, тому рано чи пізно навіть оригінальні кабелі Apple для підзарядки та передачі даних виходять з ладу. Крім того, так як Lightning заснований на USB 2.0, будучи створеним ще в 2013 році, швидкість передачі через нього нижче в десятки разів, ніж у USB Type-C, який ось вже дуже давно можна зустріти в MacBook і iPad. Проте навіть не дивлячись на розвиток технічного прогресу «яблучна» корпорація знову і знову встановлює Lightning не тільки в смартфони, але і в навушники, а також у багато інших гаджетів. Втім, вже незабаром це припиниться, тому що iPhone 15 оснащений роз’ємом USB Type-C, про що повідомило відразу кілька достовірних надійних джерел.

Влада Євросоюзу прийняла норму, згідно з якою вже з 2023 року всі нові моделі телефонів, які будуть продаватися в країні, повинні бути оснащені роз’ємом USB Type-C, щоб знизити забруднення навколишнього середовища, адже розмаїття різноманітних роз’ємів і інтерфейсів негативно відбивається на кількості відходів. яких стає дедалі більше. На тлі подібного стану справ, оскільки виходу просто немає, Apple нарешті почала тестування «айфонів» на новому інтерфейсі, хоча вона вже не перший рік встановлює такий у свої електронні пристрої з інших категорій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдина причина, через яку Apple досі використовує Lightning, полягає у додаткових зборах. За сертифікацію кожного пристрою з цим інтерфейсом «яблучна» корпорація стягує плату, як і за фірмові сертифіковані чіпи. Більше того, аксесуари з таким конектором рано чи пізно виходять з ладу, що дозволяє компанії постійно заробляти гроші через продаж нових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.