Як міг виглядати перший iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прототип iPhone з колесом керування та поворотним пристроєм

Тоні Фаделл сформував естетику Apple як ніхто інший – комп’ютерний інженер вважається винахідником iPod та iTunes. Він показав прототип iPhone з коліщатком управління.

Що насправді особливого в прототипі, що візуально нагадує iPod Nano, так це вбудований підшипник, що обертається, який можна використовувати для перемикання між коліщатком управління і цифровою панеллю.

Сам Фаделл пояснює: “Це прототип від стороннього виробника”. Ідея «не така вже й погана», продовжує Фаделл, хоча вона і була нездійсненна з цілого ряду причин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Фаделла, реальна робота над iPhone почалася з дуже схожою концепцією. “Ми почали з iPod plus phone”, – пояснює він. Спочатку не було можливості вводити текст, але зроблено iPod Classic з функцією телефонії.

Чому прототипи зазвичай не потрапляють у магазини

Регулярно виявляються прототипи, які з суто візуального погляду дуже далекі від того продукту, який ми знаємо з роздрібних магазинів та інтернет-магазинів. Серед них, наприклад, прототип iPhone, який більше нагадує (дуже громіздкий) iPad.

Однак багато прототипів розробляються і проектуються навіть не для того, щоб можна було побачити готовий продукт. Часто досить просто протестувати окремі функції або поекспериментувати з певними опціями — шарнірне з’єднання або колесо управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.