У першому iPhone не мало бути слота SIM-карти

Останнім часом з’являються чутки, що Apple створить моделі iPhone, сумісні тільки з eSIM, без фізичного слота для SIM-карти. Проте ще за кілька років до появи eSIM Стів Джобс побажав, щоб у першому iPhone не було слота SIM-карти.

Про це розповів колишній віце-президент iPod Тоні Фаделл, який нещодавно дав інтерв’ю журналістці Джоанні Стерн на спеціальному заході Музею комп’ютерної історії.

За словами Фаделла, під час ранньої розробки iPhone Стів Джобс був проти того, щоб у пристрої був слот для SIM-карти через свої дизайнерські уподобання. Як стверджує Ффделл, Джобс сказав інженерам та дизайнерам, які працювали над iPhone, що “нам не потрібна ще одна дірка в ньому”.

Джобс використав як приклад компанію Verizon, стверджуючи, що iPhone без слота для SIM-карти був би можливим, оскільки оператор відомий своєю мережею CDMA замість GSM. Для тих, хто не знайомий, телефони CDMA не потребують SIM-картки, оскільки вони безпосередньо пов’язані з мережею оператора.

Потім Фаделл згадує, як йому довелося використати ринкові дані, щоб переконати Стіва Джобса, що використання CDMA замість GSM для iPhone не спрацює, оскільки ця технологія завжди була дуже мало поширена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.