Дисплей Xiaomi 12 Pro не потрапив навіть у топ-30 DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одним «піддослідним» лабораторії став Xiaomi 12 Pro. Експерти дали розгорнуту оцінку дисплею смартфона, вивчивши його сильні та слабкі сторони. Як з’ясувалося, статус флагмана не допоміг пристрою піднятися на верхні рядки рейтингу DxOMark.

Зліва направо: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, OnePlus 9 Pro, Apple iPhone 13 Pro Max

Смартфон обладнаний 6,73-дюймовою AMOLED-матрицею з роздільною здатністю 3200х1440 пікселів (522 ppi), 10-бітною глибиною кольору, адаптивною частотою оновлення в діапазоні від 1 до 120 Гц та співвідношенням сторін 20:9. До переваг панелі фахівці віднесли точну передачу кольору при штучному освітленні, високу точність спрацьовування сенсора і хорошу роботу автояскравості на вулиці.

Тест у приміщенні. Зліва направо: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, OnePlus 9 Pro, Apple iPhone 13 Pro Max

Не обійшлось і без мінусів. Найбільш помітним з них експерти назвали нестачу яскравості (особливо при відтворенні HDR-контенту) – по краях дисплея також спостерігалися темні області. Крім того, в приміщенні автоматичне регулювання підсвічування виглядало ступінчастим. Ще одним мінусом стало зниження частоти оновлення під час перегляду відео.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Тест на вулиці. Зліва направо: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, OnePlus 9 Pro, Apple iPhone 13 Pro Max

Згідно з результатами тестування, під час перегляду під кутом Xiaomi 12 Pro «завалював» передачу кольору в синій спектр, а фотографії в колірному просторі sRGB виглядали перенасиченими.

Підсумковий результат Xiaomi 12 Pro становив 85 балів за шкалою DxOMark. Смартфон розташувався лише на 38 місці зведеного рейтингу, трохи випередивши Apple iPhone 11 Pro Max. У списку моделей верхнього цінового сегмента смартфон зайняв 25-й рядок, поступившись одним балом Sony Xperia 1 III.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.