Чого чекати від камери нового iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До випуску серії iPhone 14 від Apple залишилося лише кілька місяців, і, природно, є багато інформації про те, чого ми маємо очікувати. Від химерного вибору дизайну до квітів iPhone 14 ми повільно отримуємо все більш чітке та ясне уявлення про те, на що чекати.

Говорячи про характеристики, ми також маємо деяку інформацію про камери майбутніх моделей iPhone 14. Вперше за деякий час ми очікуємо стрибка в роздільній здатності, і ще рік поспіль ми готуємося до збільшення камери, щоб вмістити більше технологій.

Оновлення камери iPhone 14: чого ми очікуємо

Поширюються чутки про новий основний датчик на 48 Мп для камер iPhone 14. Теоретично це дозволило б новим iPhone нарешті знімати відео у форматі 8K. Не те, що існує багато споживчих пристроїв, які в даний час можуть відтворювати відео з високою роздільною здатністю, але телефони Android можуть робити це вже кілька років. Якщо Apple хоче, щоб її iPhone і надалі високо оцінювали як портативні відеокамери, вона, ймовірно, захочуть почати це робити швидше, ніж пізніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як побічний ефект, Apple може знову досягти чудової продуктивності при слабкому освітленні, об’єднавши 48 мегапікселів у групи по 4, щоб зробити фотографії на 12 Мп з чудовим динамічним діапазоном і посиленими тінями.

У новому i-notch також буде оновлено селфі-камера з ширшою діафрагмою, ніж раніше, і автофокусом замість фіксованого фокусу.

Скільки камер буде у iPhone 14?

Як і раніше, ми очікуємо, що Apple реалізує перевірену та справжню формулу двох камер на моделях не Pro, а потрійні камери з додатковим LiDAR на моделях Pro.

Отже, iPhone 14 та iPhone 14 Max (передбачувана назва) матимуть дві камери – основну ширококутну та надширококутну. iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max будуть мати основну ширококутну, надширококутну та телефото камеру для портретної зйомки та оптичного збільшення. Поки що немає підстав вважати, що телефото відрізнятиметься від попереднього, тому це 3-кратний зум.

Оновлення камери iPhone 14

48-мегапіксельні сенсори

Протягом багатьох років Apple дотримується 12-мегапіксельної основної камери iPhone. Сам датчик збільшувався в розмірі, що дозволяло всім цим пікселям збільшуватися з кожним оновленням, а кульмінацією стала камера серії iPhone 13, яка дійсно чудово збирає світло і фіксує яскраві кольори.

Проте аналітики та експерти погоджуються, що серія iPhone 14 зробить тут серйозний ривок – очікується, що камери будуть оснащені новим сенсором на 48 Мп. І пам’ятайте, що тут йдеться про основну камеру – ту, яка є спільною для всіх iPhone у лінійці. Отже, це оновлення, якщо нас навчить історія, має відбутися на всіх чотирьох очікуваних моделях iPhone 14.

Ця інформація досить спірна, оскільки багато хто стверджує, що Apple використовуватиме ті ж 12-мегапіксельні сенсори, що і iPhone 13, ще одне покоління. І це не важко повірити, якщо ми подивимося, наскільки Apple не зацікавлена ​​у спільній війні специфікацій, що триває в технічних колах.

Запис відео 8K

Але це більше, ніж просто збільшення дозволу. Датчик на 48 Мп зніме фізичні обмеження для iPhone, щоб мати можливість знімати відео у 8K – те, що конкурент Samsung має на своїх пристроях із Galaxy S20 два роки тому. В даний час iPhone вважаються королем за якістю відео серед своїх аналогів зі смартфонами, і Apple, ймовірно, не хоче позбутися цієї репутації. Тому Купертіно, ймовірно, готується зробити це оновлення.

Найкращий нічний режим

Звичайно, наявність більшої кількості пікселів на сенсорі неминуче означає, що вони будуть меншими, що викликає занепокоєння можливостями збору світла. Витоки кажуть, що сенсор iPhone 14 буде розміром 1/1,3 дюйма і матиме менші пікселі 1,25 мкм порівняно з iPhone 13 1,9 мкм. Однак поки що не лякайтеся. Дуже ймовірно, що для фотографій та відео з нижчою роздільною здатністю Apple використовуватиме метод «піксельного об’єднання». В основному, об’єднання пікселів у групи по 4, кожна маленька група діє як дуже великий піксель. Це означає, що ми все одно отримаємо 12-мегапіксельні фотографії із зірковим динамічним діапазоном та продуктивністю в нічний час.

Селфі-камера з автофокусом

Як повідомляється, ще одне велике оновлення прийде на селфі-камери моделей iPhone 14. Вперше в історії Apple представить передню камеру з автофокусуванням з ширшою діафрагмою F1.9. Широка діафрагма дозволяє проникати більше світла, але також вносить більше розмиття в об’єкти, що знаходяться поза фокусом, що вимагає автоматичного фокусування. Для порівняння, в iPhone 13 серії є фронтальні камери з фіксованим фокусом та діафрагмою F2.2.

Щодо дозволу фронтальних датчиків, то інформації поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.