П’ять старих смартфонів, за які не соромно у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви помічали, що всі сучасні смартфони як схожі один на одного? Навряд чи зараз вдасться прийти в магазин і знайти щось оригінальне. Одна половина прилавків – iPhone і купа копій його дизайну, інша – китайські телефони з химерними кольорами корпусу і купою марних фіч. Чи справа раніше. Ще кілька років тому виробники щороку намагалися випустити шедевр — нові матеріали корпусу, QWERTY-клавіатура, прозорі задні панелі — чого тільки не було. Сьогодні зібрали для вас топ-5 смартфонів минулого покоління, які пропонували щось по-справжньому оригінальне.

Google Pixel 2 XL – шалено гарний смартфон

Багато хто називає Google Pixel 2 — одним із найкрасивіших смартфонів у всій лінійці Pixel. Порівнятися з ним може, мабуть,тільки новий Google Pixel 6. Дуже вже вдалим вийшов дизайн у нового пристрою. Зазвичай Google не дуже запарюється щодо зовнішнього вигляду своїх телефонів, але з другим пікселем вони точно не помилилися, виглядає він просто бомбічно.

Тонкі рамки, чудова скляна вставка разом з алюмінієвою задньою панеллю виглядає сучасно навіть у 2022 році, а сканер відбитка пальця чудово вписується в загальну картину. Знайти смартфон із таким же крутим дизайном зараз буде дуже непросто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Oppo Find X – крутий китайський телефон

Можна по-різному ставитися до смартфонів компанії Oppo, але заперечувати велич Oppo Find X просто неможливо. По суті, цей пристрій – родоначальник тренду, який триває досі. Я говорю про градієнт кольорів на задній кришці. Зараз кожен другий китаєць має задню панель, що переливається, але такої, як у Find X, немає ніде. Запевняю вас, якщо зараз дати в руки Oppo Find X якомусь яблучнику, він у житті не повірить, що телефону 5 років.

Додайте до задньої кришки повністю скляний корпус із міцного Gorilla Glass 5-го покоління, тонкі рамки та приховану у смартфон фронтальну камеру. І все це було випущено далекого 2018 року. Хто б міг подумати, що дизайн смартфонів настільки деградує, що телефон п’ятирічної давності виглядатиме бадьоріше за новинки. Якщо моя думка щось у цьому світі означає, я однозначно радив би виробникам подумати над нинішніми апаратами. Вони нудні!

iPhone 5 – найкращий iPhone з усіх

Думаю, ні для кого не є секретом, що Apple вливає величезні гроші в дизайн своїх смартфонів. Над кожним пристроєм працює величезна команда дизайнерів, інженерів та інших фахівців, які вивіряють кожен компонент, аби все виглядало в кращому вигляді.

Найуспішнішим з погляду дизайну смартфоном від Apple я вважаю iPhone 5. Самі поміркуйте, телефон був випущений 10 років тому, а виглядає так, ніби тільки зійшов з конвеєра. Дивовижна металева кришка зі скляними вставками, акуратна камера, рубані грані — здається, що краще і бути не могло. Так, грані у п’ятого iPhone швидко облазили, але що це змінює, виглядає він все одно о-го-го!

Індикатором успіху цього пристрою, як мені здається, став той самий квадратний дизайн. Телефон вийшов настільки успішним, що купертинівці повернулися до ідеї рубаних граней аж через 8 років. Чи це не є доказом його величі?

HTC Exodus 1 — смартфон із прозорою кришкою

Є думка, що запорука успішного смартфона лежить у його простоті. Чим простіше, тим приємніше ним користуватися. Найчастіше це правда, але винятки теж є. Яскравий приклад – HTC Exodus 1 із прозорою задньою панеллю.

Кришка цього телефону виконана з тонованого скла, через яке видно датчик NFC та деякі інші начинки. Виглядає вся ця справа дуже красиво. Навіть якщо зараз дати його комусь у руки, виглядатиме він як новий флагман. Свого часу HTC Exodus 1 не отримав належної уваги, але в 2022 році точно б з успіхом заявив про себе.

Заради справедливості зазначимо, що HTC Exodus – не перший смартфон із прозорою задньою кришкою. Ще у 2014 році подібні експерименти проводила компанія LG зі своїм Fx0. Однак тоді, мені здається, експеримент провалився, бо виглядав апарат зовсім не дуже.

BlackBerry Passport — найкращий телефон із QWERTY-клавіатурою

Однією з останніх компаній, що намагається запропонувати користувачеві альтернативний дизайн, була BlackBerry. Щороку цей виробник радував нас унікальним дизайном своїх пристроїв, який зовсім не був схожий на аналоги.

Найуспішнішим пристроєм від ожинового бренду я вважаю BlackBerry Passport. Сенсорний екран, дуже зручна QWERTY-клавіатура з можливістю сенсорного перегортання, власна BlackBerryOS з емулятором Android, і, найголовніше, нестандартний корпус.

Мало хто знає, але назва Passport тут була обрана невипадково. Справа в тому, що цей телефон за розмірами можна порівняти з паспортом більшості країн – настільки в BlackBerry заморочилися. Продаж смартфону стартував у 2014 році. Вже тоді компанія переживала свої не найкращі часи, і незабаром зовсім пішла з ринку. Спочивай зі світом, BlackBerry!

А як ви вважаєте, чому сучасні телефони стали такими схожими один на одного? Невже у всьому винен перший iPhone?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.