Який смартфон купити за 10 тисяч гривень: порівняння Samsung та Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт перевірив у роботі два смартфони, які коштують приблизно однаково. Це Samsung Galaxy A52 та Redmi Note 11 Pro 5G. Один із них однозначно вийшов краще.

Якщо у вас на руках є 10 – 15 тисяч гривень і ви збираєтеся оновити смартфон на Android, то ви, напевно, замислювалися про моделі двох відомих виробників: Samsung і Xiaomi. То який із двох апаратів – Redmi Note 11 Pro 5G або Samsung Galaxy A52 – коштує своїх грошей?

За словами провідного експерт, смартфони насправді дуже відрізняються один від одного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На вигляд більш сучасним здається Xiaomi. Ззаду та спереду у нього скло, корпус сам по собі матовий. У Samsung задня панель повністю пластикова.

Крім того, сканер відбитка Xiaomi знаходиться в кнопці розблокування, а у A52 – вбудований в дисплей. Швидше та точніше розблокування працює у Note 11 Pro 5G.

Ще одне важливе зауваження – захист від води. У Samsung вона є (за стандартом IP 67), а ось у Xiaomi – відсутня.

Що стосується комплектації, то перевага виявляється у Xiaomi, оскільки разом зі смартфоном йде швидка зарядка (67 Вт), чохол. У Samsung же ви отримуєте лише блок зарядки 15 Вт (максимальна потужність, яку підтримує апарат, – 25 Вт).

У плані дисплея за характеристиками краще виявляється все-таки Note 11 Pro 5G. Діагональ у нього більше (6,7 дюйми проти 6,5 дюйми), як і частота оновлення (120 Гц проти 90 Гц). Крім того, апарат відрізняється більш тонкими рамками. Однак у роботі краще себе показує екран A52.

Працюють пристрої на процесорах Snapdragon 695 (Xiaomi, оперативна пам’ять – 6 або 8 ГБ) та Snapdragon 720G (Samsung, оперативна пам’ять – 4 або 8 ГБ). Обидва телефони – досить середні за продуктивністю. Тобто з повсякденними завданнями справляються відмінно, але в іграх виникають проблеми. Запускати на них проекти можна переважно на середніх налаштуваннях.

Є різниця й у батареї. У Xiaomi об’єм акумулятора становить 5000 мА год, у Samsung – 4500 мА год. При активному використанні обох пристрій має вистачити на 1,5 дні. При цьому трохи довше «живе» все ж таки Xiaomi. Також перевага цієї моделі є і в швидкості зарядки: завдяки 67-ватній зарядці в комплекті повністю смартфон заряджається за 40 хвилин, а ось Samsung з 15-ватною зарядкою 100 відсотків набирає тільки за 1 годину 40 хвилин.

Селфі-камери в обох випадках непогані. При цьому Xiaomi взагалі не підтримує відеозйомки у форматі 4К. Що стосується фото з основної камери, то Samsung у всіх сценаріях перевершує якість Redmi Note 11 Pro 5G.

Висновок

В цілому, на думку експерта, Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G є великим кроком назад у порівнянні з Samsung A52. Це все ж таки дуже дивний апарат, який ще потрібно доопрацьовувати. Крім того, A52 у роботі виявився стабільнішим. Тому вибір із цих двох пристроїв цілком очевидний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.