Смартфони

Xiaomi 12 Lite: дата виходу, характеристики, ціна та багато іншого

Share

Смартфони Xiaomi вже давно заслужили на звання топ за свої гроші. Ні, серйозно, якщо ви шукаєте собі недорогий смартфон для повсякденних завдань , то краще просто не знайти, я навіть не намагався. Особливо приємний той факт, що у китайській компанії велику увагу приділяють не тільки флагманам, але й так званим телефонам-середням. Ось уже кілька років компанія Xiaomi радує нас випуском полегшених моделей своїх найкращих пристроїв, які пропонують практично ті ж функції з невеликими відмінностями, зате коштують істотно дешевше. У цій статті зібрали всі чутки про майбутню новинку – Xiaomi 12 Lite. Якщо вірити витоку, цей апарат буде просто бомбовим.

Новий смартфон Xiaomi

Перші рендери Xiaomi 12 Lite з’явилися в мережі ще в березні, проте наживо смартфон ми досі не бачили. Згідно з витоками, новий полегшений смартфон китайського бренду повинен був виявитися чи не один в один схожим на, мабуть, головний смартфон кінця 2021 року — Xiaomi 12. Єдине, що їх відрізняло на перший погляд велика діагональ дисплея у молодшої моделі. За фактом, так і сталося.

Схоже, що рендери Xiaomi 12 Lite повністю збіглися з реальністю.

Буквально сьогодні в мережі засвітилися перші живі фото Xiaomi 12 Lite. Слід сказати, виглядає смартфон дуже непогано. Смартфон практично один на один схожий на свого старшого брата. На вигляд не видно практично жодної відмінності. Все той же корпус з рубаними гранями, три камери, зібрані в акуратний модуль, бліді кольори корпусу. Здається, китайці зібрали всі тренди останніх років і застромили їх у цей пристрій, самі подивіться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Перші живі фото Xiaomi 12 Lite перед вами.

На лицьовій панелі також красується фронтальна камера у вигляді крапельки, на бічній грані видно кнопки гойдалки гучності та кнопку живлення. Порт для зарядки з високою ймовірністю буде USB-C, а 3,5 Jack я б на вашому місці навіть не чекав, бо вже в минулорічній моделі його не було.

Характеристики Xiaomi 12 Lite

Щодо характеристик Xiaomi 12 Lite, то тут все дуже добре. З кожним роком компанія під кодовою назвою «топ за свої гроші» радує покращеними параметрами. Минулий Xiaomi 11 Lite ще не встиг постаріти, як нам пропонують апарат ще крутіше. Самі подивіться:

  • Екран: AMOLED 6,55 дюйма з роздільною здатністю Full HD+ та частотою 120 Гц;
  • Процесор: Snapdragon 778G (ймовірно);
  • Пам’ять: 8 ГБ оперативної, 128 ГБ постійної (ймовірно);
  • Акумулятор: 4500 мАч за допомогою швидкої зарядки потужністю 67 Вт;
  • Основна камера: три сенсори з роздільною здатністю 108, 8 та 5 Мп;
  • Фронтальна камера: 16-мегапіксельний модуль;
  • Підекранний сканер відбитків пальців;
  • Операційна система Android 12, оболонка MIUI 13

Заради справедливості, ніхто не знає, який процесор встановлений у Xiaomi 12 Lite поки інформації немає, однак є деякі дані про продуктивність цього смартфона. Нещодавно мій колега автор AndroidInsider.ru Артем Сутягін розповідав про тести продуктивності 12 Lite і на основі цих даних припустив, що це буде Snapdragon 778G. Також на основі синтетичних тестів у GeekBench можна було припустити кількість оперативної пам’яті – 8 ГБ.

Ну і, звичайно, круто, що Xiaomi почали встановлювати 120-Гц екран навіть у найменші моделі своїх смартфонів. Нагадаю, в 11 версії ми з вами поводилися лише 90 Гц дисплеєм. Також, якщо вірити витокам, у Xiaomi 12 Lite трохи збільшили об’єм акумулятора – 4500 мАг проти 4250 мАг і прокачали швидку зарядку – 67 Вт проти 33 Вт.

Дата виходу Xiaomi 12 Lite

Судячи з живих фотографій Xiaomi 12 Lite, смартфон вже перебуває в стадії серійного виробництва і має вийти зовсім скоро. Проте, точної дати виходу Xiaomi 12 Lite досі немає. Донедавна джерела стверджували, що телефон побачить світ 31 березня. Зараз багато хто робить ставку на 19 травня 2022 року.

Згідно з даними GeekBench, новинка отримала номер 2203129G. Цей номер ми можемо побачити в базі даних Євразійської економічної комісії (ЄЕК). Процедуру реєстрації в ній необхідно пройти всім смартфонам, які поставлятимуться в Україну. Такі заявки вже неодноразово передвіщали нам нові продукти. Швидше за все, те саме чекає Xiaomi 12 Lite.

Ціна Xiaomi 12 Lite

Про ціну Xiaomi 12 Lite на глобальному ринку теж не сказано жодного слова. Щоб хоч приблизно орієнтуватися, пропоную порівняти ціни на новий смартфон від Xiaomi із попереднім поколінням. Нагадаю, Xiaomi 11 Lite 5G на старті продажів коштував 13 499 грн за версію на 128 ГБ.

Пророкувати ціну цього року вкрай складно через стрибки курсу долара, тому такої відповідальності на себе не візьму. Якщо курс не сильно зміниться, гадаю, що можна сміливо розраховувати на ціну близько 15 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    У пошуковий рядок Google Chrome додали штучний інтелект

    Компанія Google додала в пошуковий рядок свого браузера Chrome можливості нейромереж. Як розповіли розробники у…

    30.04.2024

    На Kickstarter набирає популярності складний електричний лонгборд

    Італійська компанія Linky Innovation представила оновлений складний електричний лонгборд Kickstarter. Оригінальний Linky був анонсований ще…

    30.04.2024

    Власники Android не можуть надіслати відео WhatsApp

    Користувачі Android-смартфонів зіткнулися з неприємною проблемою – не вдається відправити відео до WhatsApp. При спробі…

    30.04.2024

    Чутки: середньобюджетний Huawei nova 13 Pro отримає флагманський процесор

    Huawei готується до випуску смартфонів середнього класу nova 13 Pro та 13 Ultra, і в…

    30.04.2024

    Українцям розповіли про ризики використання громадського Wi-Fi

    Провідний експерт нашого сайту Митник Михайло попередив про ризики, пов'язані з використанням незахищених громадських точок…

    30.04.2024

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024