Базові iPhone 14 та 14 Max не отримає Apple A16 та камеру на 48 Мп

Відомий інсайдер Марк Гурман з Bloomberg поділився свіжою інформацією про майбутні iPhone 14 і 14 Max. Власне його слова лише підтверджують сказане раніше іншими інсайдерами.

Камера

Я вже розповідав, що iPhone 14 Pro та 14 Pro Max отримають ширококутну камеру з матрицею роздільною здатністю 48 Мп. Це дозволить знімати 8К-відео.

Але такі радості не дістануться базовими iPhone 14 і 14 Max. Чи отримають камери цих смартфонів хоч якісь покращення – невідомо.

Система-на-чіпі

Як раніше стало відомо, базові iPhone 14 та 14 Max не отримають Apple A16, який буде лише у Pro-версій. Пов’язано це не тільки з бажанням Apple провести ще більшу межу між базовими та Pro-версіями смартфонів, але і з дефіцитом на ринку напівпровідників.

Поки незрозуміло, що саме може запропонувати Apple покупцям новинок і як пояснить їм, чим iPhone 13 з 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм відрізнятиметься від iPhone 14 з таким самим дисплеєм.

А що будуть відмінності від iPhone 13?

Нам поки що невідомо. Мені взагалі здається, що Apple у вересні покаже нові кольори для iPhone 13 mini (його навряд чи приберуть із продажу) та iPhone 13, а також велику версію цього смартфона під назвою iPhone 13 Max з 6,7-дюймовим дисплеєм. Це дуже дивне припущення, але, судячи з тієї інформації, яка є у нас зараз, назва iPhone 14 і 14 Max буде дуже важко пояснити користувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.