Головна Смартфони Android 13 ще не вийшов, а ми вже знаємо дещо про Android...

Android 13 ще не вийшов, а ми вже знаємо дещо про Android 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що до презентації тринадцятої версії Android залишається ще кілька тижнів. У нас з’являються цікаві новини про те, яким буде наступне покоління операційної системи Google, яке ми побачимо лише наступного року. Говорить про нові функції поки що рано. Хоча, якщо поміркувати, можна придумати, що Google не встигне або не захоче реалізувати цього року і залишить наступного, але ми цього робити не будемо — надто багато змінних. Зате ми вже точно знаємо, як називатимемо нову операційну систему. У цій інформації можна майже сумніватися. Адже частина розробників уже думає про майбутнє «зеленого робота».

Назви версій Android

Декілька років тому Google відмовився від ідеї представити свою нову версію Android разом із назвою смачного десерту. Всі ці Oreo, Pie, Marshmello, Lollipop, Kit Kat та інші смачні слова стали просто назвами десертів, які вимовляли одночасно з номером версії Android.

Коли Android перестали називати десертами

Останнім прикладом назви операційної системи на честь десерту став Android 10, також відомий як Quince Tart. У кінцевій версії ця назва не використовувалася, але всі її знали. Тим більше, внутрішні команди розробників Google продовжували використовувати назви десертів, і тепер ми знаємо, як називатиметься Android 14 .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як буде називатися Android 14

Як зауважив 9to5Google , нова зміна коду була опублікована в Android Open Source Project (AOSP). У цій зміні не так багато інформації, але тепер ми знаємо, що Android 14 буде називатися Upside-Down Cake .

Якщо згадати версії, які були останніми роками, то Android 11 називався Red Velvet Cake, Android 12 – Snow Cone, а Android 13 – Tiramisu. Рішення використовувати Upside-Down Cake з Android 14 насправді не має великого значення, тому що назва використовуватиметься лише в середовищі розробників та відданих фанатів.

Причина імен десертів зазвичай зводиться до того, щоб пропонувати найкраще кодове ім’я для версій Android, а не просто використовувати цифру або букву. Android 14 був би відомий як «Android U» , але в цьому немає того милого химерного божевілля, властивого операційній системі протягом усієї її історії. У такій назві просто немає іскри та запалу, на відміну від Android Upside-Down Cake.

На даний час жодної іншої інформації про Android 14 немає. Спочатку ми з усіх боків познайомимося з Android 13 і тільки потім, ближче до кінця року почнемо отримувати перші чутки та витоки про те, що на нас чекає. Але фахівці вже працюють у цьому напрямку і швидше за все Google має бачення розвитку своєї ОС на кілька років уперед.

І якщо здається, що це може бути трохи передчасно, ви повинні пам’ятати, що тільки тому, що Android 13 все ще перебуває в попередній версії для розробників, це не означає, що Google не повинна думати наперед .

Чому Android називають на честь десертів

Багато хто досі питає, чому Google продовжує називати версії Android на честь десертів, якщо навіть не говорить нам про це? Може це дати традиціям? Ні, все набагато простіше.

Кілька років тому віце-президент Google та керівник проекту Android Дейв Берк розкрив назву Android 11 (Red Velvet Cake) і розповів для чого це потрібно. Виявляється, коли кілька розробників спілкуються та обговорюють функції нової операційної системи, сказати, що хтось закінчив роботу над функцією в Android 12 недостатньо. Вони одночасно працюють над кількома версіями і можна обмовитися. Але якщо говорячи про операційну систему назвати її Android 12 Red Velvet Cake, а насправді вона називається Snow Cone, усім відразу стане зрозуміло, що щось пішло не так і треба уточнити, про що саме говорить людина.

Тобто, назви десертів серед розробників це спосіб не заплутатися у версіях . Для нас це мила традиція, якою нас кілька років тому позбавили маркетологи в гонитві за мінімалізмом. Адже як гарно було, коли щороку ми отримували нового стилізованого під десерт робота, який уособлював новий Android. Тепер все стало сухіше. Адже багато хто, як і я, досі називають восьмий Android просто Oreo, дев’ятий — пирогом… І так далі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: