iPhone SE 3 провалився, і його не треба купувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наскільки високі були очікування від виходу нового iPhone SE, настільки він провалився у продажах. Багато хто думав, що це буде недорогий телефон, який працюватиме як справжній iPhone. У чомусь так справді й вийшло. Я продовжую стверджувати, що iPhone SE має право на життя, і його можна купувати, але багато користувачів Android можуть помилитися та піти не тим шляхом, вибираючи новий телефон. Спробувати iOS його вистачить, але, звикнувши до більшого, ви навряд чи зможете користуватися ним довго і в результаті захочете купити щось більше і дороге. Давайте розглянемо iPhone SE 3 з негативного боку і зрозуміємо, чому компанія була надто самовпевнена, випустивши його.

Чи купує хтось iPhone SE 3

Почнемо з того, що Apple скоротила виробництво iPhone SE 3 лише через місяць після його виходу відразу на 20%. Так, це сталося на тлі скорочення виробництва в Китаї, але скорочення виробництва цієї моделі, а не iPhone 13 mini, який багато хто критикував, говорить багато про що.

Отже, постає питання, чому ринкові оцінки iPhone SE 3 були такими невірними? І чому цей пристрій не отримує позитивних відгуків від споживачів? Давайте розумітися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найневдаліші iPhone

У 2019 році Apple зіштовхнулася з великими труднощами з продажем iPhone серії XR/XS. Тоді генеральний директор Apple Тім Кук виступив з відкритим листом, щоб вирішити проблему «iPhone із завищеною ціною». У другій половині року Apple почала коригувати свою лінійку продуктів і випустила серію iPhone 11 з розумнішим ціновим підходом. Щоб стимулювати відновлення продажів, у квітні наступного року Apple випустила iPhone SE 2.

За такої ціни iPhone SE 2 показав себе дуже добре. У другому кварталі після випуску iPhone SE став ключовим фактором, що підтримує продаж Apple в цьому кварталі. Ця модель була однією з небагатьох, яка забезпечила зростання своєму виробнику незважаючи на пандемію та загальне суттєве зниження попиту. У другому кварталі 2020 року її глобальне постачання досягло 45,1 мільйона, що на 25% більше, ніж роком раніше.

iPhone SE вийшов вчасно

А ще тоді було вибрано ідеальний час для оновлення. Багато хто любить компактні iPhone 6, 7 і 8 з рамками, але в маленькому корпусі, були готові купити новий телефон, але не хотіли переходити на величезні безрамкові моделі.

За весь 2020 рік iPhone SE 2 став одним з найбільш продаваних мобільних телефонів у світі з відвантаженням близько 24,2 млн одиниць, поступаючись тільки iPhone 11 (близько 64,8 млн одиниць) у світовому рейтингу. З такими досягненнями багато хто думав, що і третє покоління SE має стати культовим. А воно не стало.

У квітні 2021 року продаж iPhone 12 перевищив 100 мільйонів штук через 7 місяців після його випуску, встановивши той же рекорд, що і iPhone 6. Ця цифра означає, що функція 5G, як і великий екран iPhone 6, дала свій результат. iPhone 13 теж отримав 5G – інакше й бути не могло. Це повернуло компанії лідируючі позиції. Отримав його та iPhone SE 3, але це його не врятувало. Додавання 5G до нового iPhone SE 3 змусило багатьох думати, що на нього перейдуть не лише власники другого покоління моделі SE, а й власники Android смартфонів. Однак сувора реальність така, що 5G – не панацея. Аналітики та маркетологи Apple помилилися.

Яким би досконалим не був продукт, все має крутитися довкола потреб користувачів. Слабкість iPhone SE 3 полягає в 4,7-дюймовому РК-екрані та нестачі часу автономної роботи, характерному для компактних пристроїв. Користувачі Android, яким пропонують навіть найдешевші пристрої з екраном 6+ дюймів, не оцінять такого даунгрейду. Проблема ще й у тому, що купивши недорогий SE, у разі любові до iOS ви потім купите в півтора рази дорожчий за iPhone 13. Може бути варто в цьому випадку відразу подивитися в його бік або вибрати уживану модель, якщо немає можливості купити нові iPhone 13 ? Я схильний дати ствердну відповідь .

Купувати чи ні iPhone SE 3

На великих веб-сайтах, незважаючи на те, що блогери та журналісти вичерпали свій словниковий запас для опису комфортних відчуттів від роботи однією рукою з компактним телефоном (я один із них), коли справа доходить до конкретних сценаріїв, сказати нічого. Природно, я говорю про автономність та зручність перегляду відео.

На 4,7-дюймовому РК-екрані будь-яке відео високої якості може виглядати так собі. Сьогодні розмір мобільних телефонів зазвичай становить від 6,1 до 6,9 дюймів. Найбільший дисплей смартфона сягає 7 дюймів. У той момент, коли користувачі кричать про 2K, високу частоту оновлення і час автономної роботи, iPhone SE 3 схожий на кнопковий телефон Nokia з підтримкою 5G.

Я завжди виступав за можливість вибору між телефоном із великим та маленьким екраном. Але враховуючи, що у світі є близько 40 мільйонів (грубо) iPhone SE і mini , а продажі не зростають, можна подумати, що він перенасичений. На глобальному ринку навіть слогани на кшталт ” найдешевший iPhone з 5G ” вже не працюють. Старі користувачі задоволені своїми пристроями, а нові вибирають міні-моделі, якщо бажають маленький гаджет.

Сьогодні, зі зростанням популярності 6-дюймових телефонів з безрамковим екраном, випустити щось інше може лише смілива компанія . Apple це зробила і показала, як треба поводитися. 4,7-дюйма для багатьох буде мало, але ми маємо вибір. Я можу точно сказати лише одне. Купувати цей телефон варто, якщо точно впевнений, що він тобі потрібен. Але в жодному разі не через те, що це найдешевший iPhone. Це шлях у нікуди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.