Apple випустить 4 нових iPhone. Як вони будуть виглядати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нам стало відомо, як виглядатимуть нові айфони — дякую за це виробникам чохлів, які заздалегідь отримують макети, щоб встигнути підготувати свою продукцію. Розбираємося, як виглядатиме iPhone 14 і чи нова лінійка відрізнятиметься від iPhone 13.

Що нового в iPhone 14

Зміни у залізі будуть, але навряд чи вони виявляться проривними. Подекуди Apple взагалі схитрує, чим тільки засмутить користувачів. Pro-версії фактично відокремлюються від звичайних iPhone: у них буде набагато більше відмінностей, ніж будь-коли.

iPhone 14 та iPhone 14 Pro матимуть серйозні відмінності
  • Також стало відомо, що iPhone 14 Pro і 14 Pro Max будуть дисплеї з частотою оновлення 120 Гц. Виробників комплектуючих значиться два – Samsung та LG.
  • У Pro-версіях будуть нові моделі процесорів Apple A16 Pro. Звичайні отримають торішню версію А15 Bionic, яку перейменують на А16 Bionic. Ось такий маркетинговий хід від Apple.
  • Нові смартфони, за чутками , обзаведуться великою кількістю оперативної пам’яті, а також матимуть модуль супутникового зв’язку.
  • Повністю ходять чутки, що смартфони збільшаться в розмірах: якщо товщина iPhone 13 Pro і 13 Pro Max всього 7,65 мм, то iPhone 14 Pro і 14 Pro Max додадуть 0,2 мм. Дрібниця, а не дуже приємно: Apple знову використовує маркетингові приймачі, за допомогою яких доведеться заробляти та поменше вкладати.

Погодьтеся, схоже, у компанії є два полюси – це створити абсолютно новий пристрій на зразок iPhone 11 Pro свого часу або нічого не змінювати в дизайні, додаючи якесь свіже залізо (так, я про iPhone SE 2022). Apple просто скорочує собівартість нових пристроїв і менше вкладає в нове виробництво – все для того, щоб на черговому квартальному звіті викотити нові показники прибутку та здивувати інвесторів. Я вже не раз говорив про те, що Тім Кук відверто досягає свого терміну перед пенсією і не здійснює різких рухів. iPhone 14 – тому підтвердження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 без чубчика

Цього року на нас чекають відразу 4 смартфони: iPhone 14 Pro та iPhone 14 з дисплеєм 6,1-дюйма, а також 6,7-дюймові iPhone 14 Pro Max та iPhone 14 Max. Вже відомо , що моделі з приставкою Pro залишаться без чубчика – її замінить невеликий подвійний виріз вгорі екрана. У той же час, базовий iPhone 14 та iPhone 14 Max, який прийде на зміну mini-версії», збережуть звичний виріз для Face ID – з попереднього покоління. Нагадаю, що в iPhone 13 він помітно зменшився завширшки, але додав у висоті.

Камера iPhone 14

Зверніть увагу, як зміниться модуль камер

Якщо вже ми заговорили про розміри iPhone 14 , то зверніть увагу на те, що товщина смартфона з блоком камер також збільшиться: замість нинішніх 11,45 мм буде 12,02 мм. Пояснюється це дуже просто: Pro-версії отримають новий 48-мегапіксельний датчик, який прийде на зміну 12-мегапіксельному модулю. Звернули увагу, що нова камера величезна? Так-так, вам це не здається: новий модуль збільшиться за площею на 35% для отримання якісніших знімків. Висота об’єктива також додасть 5-10%.

До речі, дешевші моделі iPhone 14 та iPhone 14 Max отримають традиційні модулі камер: лише два об’єктиви з порівняно невеликим виступом. Судячи з слив нових аксесуарів, опублікованих в мережі, чохли від попередніх iPhone знову не підійдуть на ваш смартфон. Це вже стало нормою, коли Apple щороку змінює габарити своїх пристроїв та вбудованих комплектуючих. Схоже, iPhone SE 2022 та Apple Watch – єдині острівці стабільності в лінійці пристроїв компанії.

Чи варто чекати iPhone 14

Після весняної презентації Apple у мене абсолютно зникло бажання чекати на нові пристрої від компанії. iPad Air 5 і iPhone SE 3 відверто розчарували – є відчуття, що обидва гаджети випустили просто тому, що так треба було. Жодних серйозних інновацій у них не помічено. Натомість новий Айфон через місяць став проблемним .

Тепер вся надія на iPhone 14: особисто мене найбільше цікавить, наскільки iPhone 14 Max зможе замінити компактний iPhone 13 mini. З іншого боку, дуже розчаровує ще одна спроба Apple нажитися на власних юзерах: перейменування процесора — реальний обман. Ось побачите: як і на презентації iPhone SE нам покажуть, як сильно змінився смартфон і став революційним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.