Додаткам на iPhone дозволили робити те, чого раніше користувачі боялися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Користувачі iPhone стали більш лояльно ставитися до відстеження їхніх даних додатками. Про це повідомляє статистична платформа Adjust. 

У iOS 14.5 з’явилася функція Apple App Tracking Transparency. Вона запитує людей, чи хочуть вони, щоб програми відстежували їх. Користувачі можуть відмовитися.

Низка великих компаній негативно поставилися до цього. Корпорація, яка володіє двома соцмережами та дуже незручним месенджером, ризикувала втратити до $12,8 млрд через це. Snapchat, Twitter та YouTube теж могли постраждати. Вся справа в тому, що на основі даних, що збираються, налаштовується таргетована реклама. Через оновлення вона почала видаватися менш точно. 

Користувачі негативно ставилися до факту обробки такої кількості даних, але, здається, ситуація покращується. У травні 2021 року лише 16% користувачів погоджувалися на відстеження, тепер це число зросло до 25%. Дослідження засноване на 2000 найпопулярніших програм у базі даних компанії Adjust.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Статистика ще більш перспективна у ігор: за отриманими даними, 30% користувачів дозволяють розробникам відстежувати свої дії для персоналізованої реклами. Для деяких популярних ігор рівень передплати сягав 75%. Саме вони не називаються. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.