Експерти знайшли причину перегріву Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони нагріваються не тільки при інтенсивному використанні, набагато більше дратує, якщо це відбувається при надсиланні електронних листів або спілкуванні в месенджері. Висловлювалися припущення, що найчастіше перегріваються пристрої на Snapdragon 8 Gen 1 або Exynos 2200. Але причина тротлінгу, як з’ясували експерти, не в самому чіпі.

Business Korea повідомляє, що з проблемою найчастіше стикаються користувачі смартфонів 2022 року. І, здається, стала відомою причиною: це дизайн архітектури ARM, на якому заснована більшість процесорів.

Видання зазначає, що процесори Snapdragon і Exynos використовуються тільки в смартфонах на Android, і у всіх були підтверджені ті самі проблеми з перегрівом. А ось пристрої Apple, за словами експертів, менш схильні до перегріву, тому що компанія має контроль над усім обладнанням смартфонів і набагато більше часу приділяє оптимізації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“З іншого боку, Samsung Electronics і Qualcomm розробляють процесори для використання в різних моделях безлічі виробників, і схоже, що використання стандартного дизайну без будь-яких змін призводить до проблем”, – зазначають експерти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.