Головна Смартфони Google Pixel 6a пройшов сертифікацію. Яким він буде

Google Pixel 6a пройшов сертифікацію. Яким він буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google привчила нас останніми роками, що вона випускає телефони восени, а навесні або влітку наступного року готує для них доступну версію. Зазвичай вони називаються Lite або Mini, але американська компанія пішла своїм шляхом та скромно приписує до назви моделі букву ”а”. Таким чином, ми вже бачили Google Pixel 3a, Google Pixel 4a, Google Pixel 5a. Тепер ми маємо познайомитися з Google Pixel 6a. Він уже пройшов сертифікацію та готовий показати себе. Найімовірніше, на думку інсайдерів, це відбудеться у травні цього року. Давайте розберемося, про що йдеться і що взагалі чекати від цього пристрою.

Коли вийде Google Pixel 6a

Минулого року Google випустила свої флагманські смартфони серії Pixel 6, до якої входять Pixel 6 і Pixel 6 Pro. Наразі технологічний гігант готується випустити на ринок смартфони Pixel 6a. І хоча компанія ще не підтвердила дату запуску смартфона Pixel A-серії, нові звіти показують, що Google Pixel 6a може бути офіційно анонсований десь у травні цього року.

Телефон також був помічений на веб-сайті FCC , і дані, які показує нам витік, розкривають деякі функції, доступні в Pixel 6a. Модифікацій новинки буде кілька, але щонайменше одна з них отримає підтримку mmWave 5G. Це також відомо, як високочастотний 5G. Здається, що нічого нового в цій новині немає, і наявність 5G вже стала стандартом для індустрії. Особливо, коли мова заходить про середні або топові моделі іменитих брендів. Дивує тільки те, що є сумніви щодо наявності 5G у всіх моделях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 6a на Google I/O

Передбачається, що пристрій буде представлений на щорічній конференції розробників Google I/O, яка має розпочатися 11 травня та триватиме два дні. Минулого року Pixel 5a пройшов через сертифікацію FCC у липні – лише за місяць до його запуску. Це нормальний термін підготовки нової моделі.

Таким чином, якщо вірити цій прикметі, смартфон, що отримав сертифікати, теж повинен з’явитися протягом місяця, і кращої дати, ніж щорічна конференція, придумати складно. Це буде серйозний інфопривід, якого гідна новинка.

А ще запуск полегшеної версії моделі минулого року є логічним саме зараз, а не за місяць до презентації нового номерного телефону. Попередні два роки приблизно так і було, і Google явно не хоче повторення подібної ситуації. Нагадаю, презентація нового Google Pixel 7 має відбутися приблизно у вересні цього року.

Де продаватиметься Google Pixel 6a

На відміну від смартфона Pixel 5a, який був доступний тільки в США та Японії , майбутній Google Pixel 6a, як очікується, буде запущений у кількох країнах. Природно, серед них не буде Росії , адже і до цього вона не входила до переліку тих кількох країн, де офіційно продавався цей смартфон. Але, враховуючи його популярність та технічні характеристики, купити його захочуть багато хто. Отже, обов’язково з’являться перекупники, які зроблять свою справу та забезпечать російський ринок новинкою . Щоправда, цього року така покупка виявиться дорожчою, ніж раніше. Особливо якщо будуть сильні коливання курсів валют.

Якщо вірити попереднім повідомленням, Pixel 6a матиме 6,2-дюймовий OLED-дисплей . Сканер відбитків пальців перебуватиме під екраном. Очікується, що він збереже ту саму конфігурацію камери, що і його попередник, але буде оснащений власним мобільним процесором Google Tensor, напханим функціями на базі штучного інтелекту. Саме цим процесором і був насамперед примітний базовий Google Pixel 6 (та Pixel 6 Pro).

Смартфони із власним процесором

Поява власного процесора для виробників смартфонів поступово стає справжнім трендом. Вони є у Apple, Google, Samsung і донедавна Huawei. Також ходять чутки, що власні процесори з’являться у деяких інших виробників. Зокрема, його можна очікувати від Oppo .

Наявність свого процесора, нехай він і не є повністю унікальним, дозволяє оптимізувати спільну роботу заліза та софту. У результаті смартфон працює швидше і ефективно . Від цього не хоче відмовлятись жоден виробник. А ще власний процесор, нехай і створений на замовлення на окремому заводі, виходить дешевшим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: