Головна Смартфони Стало відомо, коли вийде HarmonyOS 3 та деякі подробиці про неї

Стало відомо, коли вийде HarmonyOS 3 та деякі подробиці про неї

Ось ми стоїмо на порозі нової версії цієї ОС, яка має стати найбільшим проривом у її історії. Тільки ось чи стане?

Нова версія HarmonyOS

На сьогоднішній день власна операційна система HarmonyOS від Huawei використовується на понад 200 мільйонах пристроїв. Крім того, на HarmonyOS працює більше 100 моделей різних пристроїв бренду. Однак вона ще не з’явилася у глобальних моделях (за рідкісними винятками). Що ще важливіше, HarmonyOS чекає на найважливіше оновлення з моменту її створення. Згідно з останнім звітом, цього року компанія випустить операційну систему HarmonyOS 3.

Коли вийде HarmonyOS 3

Глобальні користувачі з нетерпінням чекають на появу HarmonyOS 3.0. Однак немає точних даних щодо того, коли ця система буде запущена у всьому світі. Згідно з повідомленнями відомого у світі цифрових технологій @changan, система HarmonyOS 3 буде офіційно представлена ​​у вересні цього року.

Наразі Huawei вже випустила попередню версію HarmonyOS 3.0 для розробників. Цей ранній випуск системи дозволить фахівцям підготуватися до запуску наперед. Huawei стверджує, що HarmonyOS 3 продовжує впроваджувати інновації навколо основних цінностей системної архітектури – універсальності, простоти та можливості ув’язування всіх пристроїв у єдину екосистему.

Яким буде Huawei Mate 50 на HarmonyOS 3

Варто зазначити, що флагманський телефон Huawei наступного покоління – серія Huawei Mate 50 – швидше за все, дебютує з попередньо встановленою системою HarmonyOS 3. Однак це не єдина інформація про серію Huawei Mate 50. Є повідомлення, що цей гаджет буде поставлятися зі Snapdragon 8 Gen. Але він підтримуватиме лише мережі 4G. Адже саме відмежування на доступ до мереж п’ятого покоління лежить в основі санкцій щодо Huawei.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 використовує 4-нм техпроцес Samsung, а процесор підтримує набір інструкцій ARMv9. Цей чіп поставляється з архітектурою нового покоління Cortex X2, A710 та A510 з частотами 3,0 ГГц, 2,5 ГГц та 1,8 ГГц відповідно. Продуктивність на 20% вища, ніж у попереднього покоління, а енергоспоживання знижено на 30%. Графічний процесор оновлено до найновішого чіпа Adreno, який збільшує продуктивність на 30%. Крім того, енергоспоживання цього флагманського процесора знижується на 25%.

Щодо камер, то серія Huawei Mate 50 покращується в порівнянні з серією Huawei P50. Але в сучасних флагманах говорити про серйозне покращення однієї камери від іншої чи варто. Вони всі працюють добре і пропонують високу якість знімків. Тому, хоч камера Huawei Mate 50 і буде кращою, ніж у P50, але говорити про принципову різницю не доводиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: