Сім способів прискорити роботу смартфона на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви помітили, що ваш смартфон почав все частіше гальмувати, тобто кілька простих способів це виправити. Вони підходять для пристроїв на операційній системі Android.

Найчастіше, наголошує автор статті, “підвисання” Android-смартфону можна усунути досить просто. Наприклад, за допомогою очищення системи. Про це та інші методи – нижче.

  1. Перезавантаження . Це перше, що потрібно зробити, коли ви помітили, що телефон став гальмувати. Справа в тому, що під час тривалої роботи в запущених програмах накопичується багато фонових процесів. За допомогою перезавантаження їх можна очистити.
  1. Відключення анімації, живих шпалер, системних віджетів . Через роботу цих елементів гаджет справді може гальмувати. Також вони позначаються на автономності пристрою: смартфон розряджається швидше. Змінити шпалери можна за допомогою пальця на вільному місці на екрані. У вікні можна також відключити віджети.
  1. Очищення кешу та даних програм . Це все займає дуже багато системної пам’яті. В результаті апарат може працювати не так швидко. Для очищення даних потрібно знайти в “Налаштуваннях” необхідну програму, вибрати в меню “Про програму” / “Використання пам’яті”, а потім – “Видалити дані” або “Очистити кеш”.
  1. Видалення програм та використання полегшених версій . Якщо ви якоюсь програмою не користуєтеся взагалі, то її краще видалити: це очистить пам’ять пристрою і дозволить йому працювати швидше. Крім того, іноді виробники пропонують користувачам кілька варіантів програм, серед яких полегшена версія. Її користуватися теж можна, але вона матиме деякі обмеження щодо функціональності.
  1. Вимкнення сервісів Google . Насправді досить багато сервісів Google може просто займати пам’ять і не використовуватися. Наприклад, це Google Assistant, який на старих пристроях починає гальмувати. Автор радить вимкнути його: зробити це можна через налаштування в обліковому записі Google. З інших подібних програм – цифрова клавіатура, віджет пошуку, голосове введення.
  1. Оновлення Android та програм . Справа в тому, що оновлення, як правило, виправляють різні помилки, що виникли в попередніх версіях операційної системи. Те саме стосується різних програм.
  1. Скидання до заводських налаштувань . Це потрібно робити у крайньому випадку, якщо більше нічого не допомогло. В результаті всі дані, які були збережені в пам’яті смартфона, втечуть. Тому потрібно всю необхідну інформацію заздалегідь зберегти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.