Названо 10 смартфонів з найвищим рівнем випромінювання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання BanklessTimes опублікувало новий рейтинг мобільних пристроїв з максимальною потужністю радіочастотного випромінювання. До списку увійшли десять гаджетів різних брендів, майже третина з них випустила компанія Google.

Згідно з джерелом, лідером антирейтингу актуальних моделей став Motorola Edge, показник SAR якого становить 1,79 Вт/кг. Це більше гранично допустимого значення 1,6 Вт/кг, рекомендованого американським регулятором FDA. Друге місце – у ZTE Axon 11 5G (1,59 Вт/кг), а на третьому рядку розташувався OnePlus 6T (1,55 Вт/кг). Замикають першу п’ятірку моделі Sony Xperia XA2 Plus та Google Pixel 3 XL.

Крім того, у списку відзначилися Google Pixel 4a, OPPO Reno5 5G, Sony Xperia XZ1 Compact, базова версія Pixel 3, а також стандартний OnePlus 6, що замкнув десятку. Варто відзначити, що максимальні показники SAR для локальних ринків відрізняються в різних регіонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому наукових доказів впливу радіочастотного випромінювання на здоров’я на сьогодні немає. Пристрої з охопленням мереж від 2G до 4G випромінюють у діапазоні 0,7-2,7 ГГц, а 5G-гаджети можуть працювати на частоті до 80 ГГц. Такі частоти не відносяться до іонізуючих, а їхня низька енергія недостатня для зміни ДНК, що підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.