Google почне посилювати безпеку операційної системи Android

Google заявила про реалізацію нової політики щодо посилення захисту операційної системи Android.

Йдеться про те, що Google з 11 травня до 1 листопада 2022 року поетапно впровадить нові функції у свою систему. Основною стане заборона використання API Accessibility — частини ОС, що надає допоміжним технологіям інформацію про об’єкти та події на сторінці, що посилить контроль над системою. Другим за важливістю стане банк додатків для позики, чия повна вартість кредиту дорівнює 36% або вище. Третє нововведення – нові вимоги до використання Android API – інтерфейсу, що забезпечує зв’язок між складовими додатків.

Останнім нововведенням до 1 листопада мають відповідати всі програми, розробники яких хочуть, щоб їх продукти потрапили до Google Play. Це має привести розробників додатків до використання строгіших політик, яким відповідають нові версії Android. Термін з 11 травня по 1 листопада дано розробникам, щоб фахівці встигли підготувати свої додатки.

“Власники сучасних мобільних пристроїв відчують істотне поліпшення захисту своїх даних і оцінять повний потенціал того, що може запропонувати на сьогоднішній день Android”, – розповіли в Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.