Експерти розповіли, як підготувати смартфон до зустрічі з окупантами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окупаційні війська РФ, що вторглися в Україну, облаштовують на захоплених територіях блокпости. Як показала практика, солдати країни-агресора перевіряють у цивільних осіб не лише документи, а й смартфони. Вони роблять це з метою виявлення патріотів. У зв’язку з цим до можливої ​​зустрічі з окупантами смартфон доцільно підготувати завчасно.

Перше, що потрібно зробити, це обмежити кількість спроб входу в систему шляхом введення пароля. Новомодні технології ідентифікації користувача на кшталт TouchID і FaceID рекомендується відключити. Забороніть операційній системі демонструвати вхідні повідомлення та сповіщення від програм (месенджери, соцмережі тощо) на екрані блокування.

В умови війни не слід лінуватися щодня перевіряти свій смартфон на предмет наявності в ньому провокаційних листування, дзвінків та ін. Їх краще відразу видаляти. Крім цього, не забувайте очищати історію браузера. В ідеалі при виході до мережі використовуйте режим інкогніто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програми Getcontact, VK та ДМБ Таймер експерти рекомендують видалити. Вони можуть використовуватись співробітниками російських спецслужб для стеження за українськими користувачами. Для листування з близькими використовуйте захищені месенджери типу Signal і Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.