Apple випустила першу бета-версію iOS 15.5 – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не встигли ми відійти від iOS 15.4.1, яка виявилася дуже суперечливою, Apple оперативно випустила перші бета-версії iOS 15.5 , а також iPadOS 15.5 та macOS Monterey 12.4 для розробників. Що це означає? А те, що ми з вами, швидше за все, знаходимося на фінішній прямій перед iOS 16: буквально вчора стало відомо, що Apple представить її на WWDC 2022 . Крім того, всі свої фішки Apple вже використала в iOS 15.4. Давайте розберемося, що ж примітного в оновлень для бета-тестувальників і як їх встановити на свої пристрої.

Що нового в iOS 15.5

Якщо пам’ятаєте, Apple випустила iOS 15.4, де трохи напортачила з часом автономної роботи, потім iOS 15.4.1 і зробила лише гірше. Швидше за все, iOS 15.5 виявиться останнім більш-менш великим оновленням перед анонсом iOS 16 – про те, що очікується в цій iOS ми писали нещодавно. Тим не менш, у першій бета-версії iOS 15.5 немає будь-яких особливих покращень – у примітках до оновлення вказано тільки те, що функція Universal Control несумісна з попередніми версіями систем Apple.

Для її використання з iOS 15.5 потрібна установка macOS Monterey 12.4 та iPadOS 15.5. Правда, висока ймовірність того, що ентузіасти зможуть знайти в коді цих апдейтів і знайти якісь пасхали, наприклад натяки на випуск нових продуктів або поява нових функцій. А що! А раптом?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також стало відомо, що в iOS 15.5 Apple перейменувала iTunes Pass на Apple Account Card в додатку Wallet. Згідно з інформацією 9to5Mac , iTunes Pass стане новою карткою оплати під назвою «Apple Account»: таким чином, можна здійснювати покупки в Apple Store за допомогою Apple Pay замість QR-коду.

Як встановити бету iOS 15.5

  • Перейдіть за посиланням та скачайте бета-профіль iOS 15;
  • Зайдіть у Налаштування — «Профіль завантажений» та встановіть його.
  • Перейдіть до «Оновлення програмного забезпечення» та здійсніть пошук апдейта.
  • Встановіть iOS 15.5 та користуйтеся.

На даний момент iOS 15 вже досить стабільно працює, крім витрати батареї. Однак, щоб уникнути казусів, рекомендуємо створити резервну копію в iCloud – вона вам знадобиться, якщо трапиться збій або захочете відкотитися на стабільне складання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.