Apple назвала дві провальні моделі iPhone

Apple усвідомила, що попит на iPhone 12 mini та iPhone 13 mini нижчий за очікуваний і тому сконцентрується на iPhone 13. Про це повідомляє аналітик Loop Capital Джон Донован. 

Apple спочатку вважала, що користувачам потрібні компактні пристрої, якими можна управляти однією рукою. Саме чому компанія використовувала 4-дюймові дисплеї аж до iPhone 5s і SE (2016), тоді як конкуренти випускали пристрої значно більшого розміру.

У 2022 році це судження не сумісне з реальним станом речей. Звіти для інвесторів показують, що iPhone 12 mini та iPhone 13 mini продаються найгірше серед пристроїв останніх двох поколінь. Людям потрібні великі екрани, щоб з комфортом грати в ігри та дивитися фільми. Їм також потрібні інші переваги, які приходять із великими телефонами, наприклад, більш досконалі камери та збільшений час автономної роботи.

Донован каже, що Apple усвідомила, що попит на компактні моделі iPhone вже недостатній. У зв’язку з цим вона скорочує виробництво цих двох моделей, щоб зосередитись на виробництві більшої кількості екземплярів iPhone 13, щоб задовольнити набагато вищий попит на цю модель.

Аналітик також зазначив, що Apple придивляється до продукту iPhone SE Plus у майбутньому. Раніше компанія скоротила виробництво SE (2022) також через недостатньо високий попит. Для розуміння, це також компактний смартфон. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.