Топ-5 корисних програм для iPhone, про які мало хто знає

На iPhone (iOS) є кілька безкоштовних програм, які дуже корисні, але маловідомі користувачам. Смартфон Apple може, наприклад, перетворитися на повну звукозаписну студію або відеоредактор для створення веселих кліпів. У смартфоні є сервіс для створення досвіду доповненої реальності та навіть інструмент для відображення інтер’єру закладів.

Крім того, Apple пропонує програму «Ярлики» з більш ніж 300 вбудованими діями та полегшує виконання різних дій. Далі ми вибрали п’ять маловідомих програм для iPhone, які мають дуже корисні функції. Скористайтеся нагодою завантажити їх на свій смартфон.

1. Ярлики

Програма «Ярлики» допомагає оптимізувати повсякденні завдання та може полегшити життя користувача різними способами. Тому варто завантажити його на iPhone. Сервіс має більше 300 дій, інтегрованих з іншими програмами iOS, такими як Контакти, Календар, Карти, Камера, Safari і т.д. Ярлики можна використовувати тільки одним дотиком, віджетів, пошуку або запитуючи Siri .

Серед можливостей інструменту – можливість отримувати маршрути додому, робити фотомонтаж, слухати новини, створювати анімовані GIF-файли або PDF-файли. Також можна створити власні ярлики відповідно до потреб кожного з них.

2. GarageBand

GarageBand перетворює ваш смартфон або iPad не просто на музичний інструмент, а на повноцінну студію звукозапису. Наприклад, ви можете грати на музичних інструментах на клавіатурі Multi-Touch, створювати грув, натхненний драм-машиною, за допомогою Beat Sequencer або використовувати Smart Strings, щоб грати на струнному оркестрі.

Однією з особливостей цієї програми для iPhone є Live Loops. Ця функція дозволяє відтворювати, редагувати та організовувати музичні ідеї у режимі реального часу як діджей. Крім того, ви можете завантажити різні звукові пакети та ремікси, щоб зробити твори ще оригінальнішими.

Для тих, хто не вміє грати на будь-якому інструменті або тільки починає вчитися, інтерфейс GarageBand може здатися дещо заплутаним через різноманітні функції. Однак це дуже повний інструмент для запису та аранжування музики.

3. Apple Clips

Apple Clips дозволяє легко створювати веселі відео на iPhone. Програма має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс та пропонує безліч функцій. За допомогою простих команд можна записувати вертикально або горизонтально, додавати фотографії та відео зі своєї бібліотеки та навіть підключати клавіатуру, мишу або трекпад Bluetooth для швидкого редагування.

Одним із головних моментів Clips є ефекти та анімація камери, що дозволяють використовувати доповнену реальність і навіть Memojis, створені у додатку Messages. Ви навіть можете додавати у відео тексти, наклейки, емодзі та музику з вашої бібліотеки. Іншим корисним інструментом є створення автоматично створених субтитрів у реальному часі.

4. Reality Composer

Reality Composer орієнтований створення досвіду доповненої дійсності. Програма обіцяє зробити будь-кого здатним створювати 3D-прототипи та контент. Для цього Reality Composer пропонує різноманітні функції та повну бібліотеку налаштованих віртуальних об’єктів. Також можна імпортувати власні файли для збагачення вмісту 3D і створення сцени доповненої реальності.

Програма навіть дозволяє додавати анімацію до віртуальних об’єктів. Також можна включити просторове аудіо в проект і налаштувати, коли воно має відтворюватися відповідно до руху користувачів. Нарешті Reality Composer дозволяє зберегти сцену, поділитися нею або інтегрувати її в проект в Xcode.

5. Картографування інтер’єру

Це одне з найменш відомих програм Apple. З її допомогою власники закладів можуть картувати внутрішні простори своїх компаній. Для цього просто пройдіть за допомогою свого iPhone. Потім ви можете додати цю інформацію до Apple Maps, але спочатку вам потрібно зареєструватися в Indoor Maps. Програма проста, але дуже функціональна, особливо для великих місць, таких як торгові центри та аеропорти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.