Смартфони з Android 13 матимуть збільшення часу автономної роботи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Розробники Google продовжують працювати над розширенням функціональності новітньої програмної платформи Android 13. Зокрема, у ній з’явилася функція контролю роботи мобільних аплетів у фоновому режимі. Вона дозволяє значно збільшити автономність мобільних пристроїв.

Реклама

Зараз нова функція доступна у версії ОС, призначеної для розробників. Вона інформує користувачів про те, що деякі програми витрачають у фоновому або активному режимі занадто багато енергії. Раніше цю функцію можна було зустріти тільки в збираннях користувача. Цього тижня вона була включена до офіційного оновлення від Google.

У повідомленні пошукового гіганта з цього приводу зазначається, що повідомлення про активність програм надсилаються користувачам, якщо протягом доби вони функціонують в активному режимі щонайменше 20 годин. У цьому випадку Android пропонуватиме користувачам ознайомитися з графіком активності додатків.

Android 13 може похвалитися наявністю нового набору правил для фонової експлуатації акумулятора. Він має на увазі інформування користувачів про надмірну активність «ненажерливих» аплетів. Вони можуть вручну настроювати порядок фонового використання АКБ для кожної програми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоprostomob.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ