iPhone 14 отримає «новий» процесор Bionic

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася нова інформація про залізо майбутніх моделей iPhone. Свіжий витік підтвердив, що Apple має намір оснастити молодші представники 14-ї серії старим залізом — але позиціонуватися воно буде інакше.

За даними інсайдера під ніком LeaksApplePro, iPhone 14 та iPhone 14 Max отримають трохи модифіковані версії вже існуючого 5-нм процесора A15 Bionic, який компанія просуватиме під комерційною назвою A16. У той же час новий чіп, розроблений для старших версій смартфона, та вироблений за 4-нм технологією, отримає маркування A16 Pro.

Як саме Apple змінить стару мобільну платформу, поки що невідомо. Ймовірно, йдеться про збільшення кількості ядер GPU. Подібну схему компанія вже застосовувала при випуску iPhone 13, базова та mini-версія якого мали на одне графічне ядро ​​менше, ніж Pro-модифікації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело зазначає, що однією з причин такого рішення стане дефіцит виробничої потужності – вендору доведеться випускати чіпи M2 та A16 для нових пристроїв, і конвеєри будуть завантажені. Крім того, оснащення молодших версій iPhone торішніми процесорами дозволить скоротити витрати і чіткіше розмежувати вартість різних модифікацій гаджета.

За чутками, ціна iPhone 14 буде починатися з позначки $799 доларів, iPhone 14 Max обійдеться покупцям у суму від $899, а iPhone 14 Pro попередньо оцінюється в $1099 за версію з мінімальним обсягом накопичувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.