Головна Смартфони Xiaomi 12 проти iPhone SE 3. Хто кращий

Xiaomi 12 проти iPhone SE 3. Хто кращий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через два роки після виходу останньої моделі з лінійки SE пару тижнів тому Apple випустила свій новий доступний iPhone. Він так і називається просто iPhone SE, але для зручності до нього приписує ”3” або ”(2022)”, оскільки це третє покоління. Зараз це найдоступніший телефон Apple із актуальних. Після його запуску багато людей задаються питанням, чи є він найкращим доступним компактним флагманом, чи ви можете отримати щось краще за ті ж гроші? Фанати Андройд зараз засміються і скажуть, що краще пошукати щось гірше, адже це завдання набагато складніше. Але не все так очевидно і треба б розібратися, порівнявши його, наприклад, з Xiaomi 12. Розумію, що зараз викликаю обурення, але давайте починати.

Порівняння Xiaomi 12 та iPHone SE (2022)

Цього року головний китайський виробник смартфонів також представив компактний флагман . Хоча Xiaomi 12 не такий компактний, як iPhone, діагональ його дисплея нижче середнього по ринку, і телефон дуже потужний, як iPhone SE 2022. Тому будемо порівнювати саме їх. Мені кається, що вони є найкращим співвідношенням ціни та якості на своєму рівні.

Зовнішній вигляд iPhone SE 3

Дизайн iPhone SE 2022 дуже застарів. У нього відмінна якість складання, але він схожий на старий iPhone 8 з його товстими рамками та великою кнопкою Touch ID . З іншого боку, це один із найкомпактніших телефонів. Можна було б зробити його безрамковим, але швидше за все Apple просто не хотіла конкуренції з iPhone 13 mini. Щоб її не було, довелося б погіршувати характеристики, але це не є шлях Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE 2022 має те ж скло Ceramic Shield, що і серія iPhone 13, і він навіть водонепроникний завдяки сертифікації IP67. Але Xiaomi 12 – це телефон із найбільш вражаючим дизайном. У нього дуже вузькі рамки навколо дисплея та навіть камера в отворі. А зверху все прикрите склом Gorilla Glass Victus.

Китайський апарат не має захисту від води і гірше зібраний, але виглядає сучасніше. З іншого боку, він не такий відомий. З невеликою перевагою перевагу можна віддати iPhone. Я попереджав, що порівняння буде неоднозначним, але в чомусь переможе і Xiaomi – не треба думати, що я лише хвалю iPhone SE.

У якого телефону найкращий екран

Xiaomi 12 – це пристрій з найпросунутішим дисплеєм . Він отримав панель AMOLED з мільярдом кольорів, діагоналлю 6,28 дюйма, роздільною здатністю Full HD+ (1080 x 2400 пікселів), частотою оновлення 120 Гц, сертифікацією HDR10+ та Dolby Vision.

Крім вищої роздільної здатності, він забезпечує кращу кольору в порівнянні з РК-дисплеєм iPhone. Але останній не розчаровує з погляду точності перенесення кольорів. Xiaomi 12 постачається зі сканером відбитків пальців на дисплеї, а iPhone має Touch ID в нижній товстестій рамці. Тут лідерство я віддав би Xiaomi, хоча мені і подобаються якісні IPS-дисплеї. Додам ще, що звук у них обох чудовий.

iOS проти Android. І Apple проти Qualcomm

iPhone SE 2022 доступний за ціною, але оснащений тією ж мобільною платформою Apple A15 Bionic, що і iPhone 13 Pro Max. Цей процесор забезпечує найвищу продуктивність у будь-якому сценарії використання. Він поставляється з меншим обсягом оперативної пам’яті, ніж лінійка iPhone 13, але оптимізація операційної системи iOS робить його продуктивністю кращою, ніж майже у будь-якого телефону Android.

Тим не менш, Xiaomi 12, як і раніше, залишається приголомшливим флагманом завдяки мобільній платформі Snapdragon 8 Gen 1 (краще від Qualcomm). iPhone працює під керуванням iOS 15.4 з коробки, а флагман Xiaomi поставляється з Android 12 та MIUI 13 . iOS простіше, а A15 Bionic потужніший , значить у цьому порівнянні лідер може бути лише один.

Смартфон із кращою камерою

Якщо ви шукаєте кращі камери, вибирайте Xiaomi 12 , не замислюючись. На тильній стороні у нього три сенсори, у тому числі основний з роздільною здатністю 50 Мп, оптичною стабілізацією зображення та фазовим автофокусом. Потім йде надширококутна камера на 13 Мп та телеоб’єктив із можливістю макрозйомки на 5 Мп.

iPhone SE 2022 має одну 12-мегапіксельну камеру, тому його фотографічні можливості не такі універсальні, але фотографії, як і раніше, виглядають чудово. Навіть з одним сенсором він справляється добре, але великої кількості можливостей немає. Якби Xiaomi мав лише один сенсор, я б не замислюючись віддав лідерство iPhone, але завдяки універсальності нехай у цьому порівнянні переможе Xiaomi.

Який телефон працює довше

Xiaomi 12 має набагато більшу батарею ємністю 4500 мАг, ніж батарея ємністю 2018 мАг, встановлена ​​на iPhone SE 2022, тому час автономної роботи від однієї зарядки має бути набагато більшим. Крім того, він підтримує швидку зарядку потужністю 67 Вт і бездротову потужністю 50 Вт. Він заряджається набагато швидше за iPhone SE, а значить, тут лідер очевидний (вперше в цьому порівнянні).

Порівняння ціни телефонів

Візьмемо за основу європейські ціни, тому що в рублях вони можуть відрізнятись залежно від перекупника, а офіційних цін немає. На європейському ринку Xiaomi 12 коштує від 799 євро , а iPhone SE 2022 коштує 529 євро у базовій конфігурації 64 ГБ.

Xiaomi 12, безумовно, найкращий телефон завдяки чудовому дисплею, камерам та акумулятору. Але iPhone має приголомшливу продуктивність і вищу якість складання. Крім того, він компактніший. 

iPhone SE 3 чи Xiaomi 12

Переваги Xiaomi 12:

  • Швидша зарядка
  • Найкращі камери
  • Батарея більшого розміру
  • Відмінний дисплей
  • Дизайн

Переваги iPhone SE 3:

  • Найкраща оптимізація програмного забезпечення
  • Компактний
  • Водостійкий
  • Додаткова eSIM
  • Ціна (як це не дивно у випадку з iPhone)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: