Смартфони

Який смартфон на Android купити, якщо немає грошей на iPhone

Share

Якщо ви, як і я, дійшли висновку, що після зростання курсу долара вже навряд чи зможете дозволити собі iPhone, пропоную звернутися до виробників смартфонів на Android. Деякі роблять цілком гідні варіанти, які хороші і з погляду зовнішнього оформлення, і з погляду апаратного оснащення.

А за те, що це інша ОС, не варто переживати. В епоху глобалізації та загальної кросплатформенності знайти в Google Play потрібний софт буде простіше простого. Я вже не говорю про те, що на Android немає тих обмежень, які характерні для iOS, і, наприклад, не дозволяють власникам iPhone оплачувати покупки іншим сервісом, крім Apple Pay.

Який смартфон купити у 2022

Смартфон, який міг би стати альтернативою iPhone, – Honor 60 SE. Це дуже свіжа новинка від китайської компанії, випущена поки що тільки в Китаї, яка мабуть незабаром прийде і на російський ринок. Сумніватися в цьому не доводиться, враховуючи, що Apple та інші вендори перестали постачати нам смартфони та іншу електроніку, а у китайських брендів такого обмеження немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Honor 60 SE мені щиро подобається з кількох причин:

По-перше, він гарний. Так, очевидно, що дизайнери Honor частково запозичили зовнішність 60 SE у iPhone, але вони змогли довести її до ідеалу. Тут вам і великий дисплей без козирка, і заокруглені краї скла, що захищає екран, і роз’єм USB-C, який значно більш універсальний, ніж Lightning.

По-друге, Honor 60 SE має гідне за сучасними мірками апаратне оснащення. В його основі – процесор Dimensity 9000 , а також сетап з 8/128 або 12/256 ГБ оперативної та вбудованої пам’яті. Дисплей смартфона має діагональ 6,7 дюйма , виконаний за AMOLED-технологією та підтримує частоту оновлення 120 Гц .

По-третє, заряджання . Honor 60 SE має не найємніший акумулятор всього на 4300 мА * год, але це компенсується швидкою зарядкою потужністю 66 Вт . Завдяки їй смартфон заряджається від 0 до 100% трохи більше, ніж за півгодини. Жоден iPhone – у тому числі найдорожчий – не може похвалитися таким показником, пропонуючи в кращому разі вдвічі довшу процедуру знаходження розетки для поповнення енергії.

По-четверте, ціна Honor 60 SE дуже адекватна і в Китаї стартує від 12 500 доларів. Він вже доступний для покупки на Аліекспрес , нехай і трохи дорожче.

Honor 60 SE – чи варто купувати

Так, будемо чесні: Honor 60 SE – це не флагман. Більше того, це взагалі базова модель у новому модельному ряду. Незважаючи на це, новинка пропонує цілком флагманський обсяг оперативної пам’яті, відмінну камеру на 64 Мп з підтримкою всіх мислимих режимів, включаючи портрет та «ніч», а також підтримку 5G. Так, у Росії це неактуально, але сам факт говорить багато про що.

Мінуси, втім, також є. Але їх не так багато, як могло б здатися:

Акумулятор . Його ємність, як згадувалося вище, складає всього 4300 мА * год, що досить мало за нинішніми мірками. Сьогодні виробники вважають за краще оснащувати свої смартфони батарейками на 5000 мА*год, не менше.

Операційна система . Тут це лише Android 11. Дивно, але чомусь Honor не подужала оснастити Honor 60 SE новим Android 12. Швидше за все, смартфон оновиться до останньої версії, тут проблем можна не чекати. Але зовсім скоро Google випустить вже Android 13, і новинка все одно відставатиме.

Процесор . Так, Dimensity 9000 – це потужний чіп з підтримкою 5G, який тягне всі програми та ігри на максимальних налаштуваннях і за інших рівних цілком зійшов би за ігровий. Але це MediaTek. А я маю упередження на їх рахунок. Смартфони на процесорах MTK отримують оновлення із затримкою щодо всіх інших, а проблеми з ними у процесі перепрошивки виникають частіше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Honor
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024