Названо шість функцій iOS, які точно не можна відключати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

iOS вважається еталоном безпеки серед операційних систем. Безпечнішою була, напевно, лише Windows Phone, але зараз її згадувати необачно. Незважаючи на це, iOS має безліч функцій, які деякі експерти рекомендують час від часу відключати. Те саме вважають деякі користувачі, нехтуючи власною безпекою : мова не про злам хакерів, а про елементарну втрату iPhone або любителів заглянути у ваш смартфон. У iOS є багато корисних налаштувань, що дозволяють обмежити доступ до особистої інформації не лише додатків, а й сторонніх людей. Сьогодні розповімо вам про те, які функції точно не можна відключати в iPhone.

Реклама

Геолокація в iPhone

Інтернет кишить різними порадами та інструкціями з приводу того, що потрібно або відключати геолокацію на деякий час, або назовні. Але робити цього точно не варто. По-перше, через це оперативно не отримайте доступ до програм, які працюють з цією функцією – доведеться пірнати в Параметри, щоб повернути все назад. Наприклад, програми таксі або FlightRadar24, який не визначить місце, де ви знаходитесь і все доведеться шукати вручну.

По-друге, через відключення геолокації близькі не зможуть перевірити ваше місцезнаходження у «Сімейному доступі». Можна скільки завгодно називати це стеженням, але це звичайна турбота про дорогих тобі людей. Якщо хочете вимкнути геолокацію, краще зробити це окремо для кожної програми в Налаштуваннях iOS.

Локатор на iPhone

Окремо стоїть функція Локатор на Айфоні , за допомогою якої можна знаходити не лише свої втрачені пристрої, а й речі друзів. Це дуже зручно і нехтувати функцією не варто: ніхто з нас не застрахований від втрати iPhone. Отже, якщо не користувалися функцією, то обов’язково увімкніть та не відключайте місцезнаходження.

  • Зайдіть у Параметри.
  • Виберіть iCloud, пункт «Локатор.
  • Активуйте повзунок біля «Знайти iPhone», «Мережа локатора» та «Остання геопозиція».
  • Саме від цієї функції залежить, чи знайдете ви зниклий iPhone чи ні.

Використання Touch ID у програмах

Вже в багатьох програмах з’явилася функція входу за допомогою Touch ID або Face ID, але користувачі, як і раніше, нехтують цією функцією, вважаючи, що однієї авторизації буде достатньо. Коли iPhone розблокований, ніхто не зможе зайти до ваших месенджерів без вашого відбитка. У WhatsApp краще включати “Вимагати Touch ID” негайно, а в Telegram ставити шестизначний пароль або код, що складається з літер та цифр замість чотиризначного. Те саме стосується й інших важливих додатків, наприклад, банківських. Крім того, ця функція затемнює мініатюру програми, коли відкриті програми у фоні.

Показ мініатюр без блокування

Ще одна корисна функція iOS, пов’язана з конфіденційністю повідомлень. Вона дозволяє відображати лише самі повідомлення без тексту в них, коли ваш iPhone заблоковано. Тільки після авторизації через Face ID або Touch ID з’явиться текст на заблокованому екрані. Це стосується не тільки повідомлень від месенджерів та соціальних мереж, а й усіх інших додатків. Ніколи не відключайте цей пункт або увімкніть, якщо ніколи не користувалися.

  • Зайдіть у Параметри.
  • Виберіть оповіщення.
  • Натисніть “Показ мініатюр” – пункт “Без блокування”.

Двофакторна аутентифікація iСloud

Функцію не можна вимкнути, вона активована за замовчуванням. Тим не менш, можна додати відразу кілька номерів, на які будуть надходити пароль для підтвердження особи під час входу до системи. Зробити це можна так:

  • Зайдіть у Параметри, виберіть iCloud.
  • Натисніть «Пароль та безпека».
  • Натисніть “Змінити” біля перевіреного номера – “Додати перевірений номер телефону”.
  • Введіть пароль і додайте номер.
  • Не забудьте вибрати спосіб підтвердження.

Цифрова спадщина iOS 15

Функція дебютувала у нещодавньому оновленні iOS 15.2. Завдяки їй можна додати людину або відразу кількох, хто отримає доступ до облікового запису після смерті власника. Раніше за правилами iCloud ніхто не міг отримати доступ до iPhone , якщо не знав паролі. Тепер користувачі матимуть доступ до нотаток, пошти, контактів та інших програм. При додаванні цифрового спадкоємця система формує спеціальний ключ доступу, який можна відразу надіслати спадкоємцю. Як додати:

  • Зайдіть в Параметри – iCloud;
  • Виберіть “Пароль і безпека” – “Цифровий спадкоємець”;
  • Натисніть “Призначити спадкоємця”;
  • Вибрати людину можна не лише із «Сімейного доступу», а й із контактів;
  • Дотримуйтесь підказок системи, після чого надішліть цифровий ключ людині;
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ