Categories: Смартфони

З вини Apple і Samsung цього року не буде цікавих смартфонів

Share

Журналіст Брендон Рассел поділився своєю думкою з приводу ринку смартфонів. Він вважає, що ніхто з виробників електроніки не зможе здивувати, так як флагмани 2017 року дуже хороші.

Дійсно, в минулому році Apple, Samsung і Google показали себе з найкращого боку. Всі три компанії випустили приголомшливі смартфони, і навряд чи стрибнуть вище голови в цьому році.

Це цікаво, адже на початку минулого року на ринку буd зовсім інший настрій. На початку 2017 мережі ходили чутки про неймовірні безрамкові дисплеї і системи розпізнавання обличчя. Цього разу вражаючих новин просто немає, а прийдешні смартфони, швидше за все, стануть хорошим оновленням існуючих моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороший приклад цьому – Samsung Galaxy S9 . Він ще не з’явився у продажі, але про нього і так вже майже все відомо. І якщо вірити чуткам, це буде просто поліпшена версія Galaxy S8. Це не означає, що у Samsung буде поганий телефон. Він буде хорошим. У ньому будуть зміни. Наприклад, краща система розпізнавання обличчя і подвійна камера. Але все це було в минулому році у Google, Apple і навіть у Samsung в її Note 8. Власникам попереднього флагмана корейської компанії просто немає чого міняти свій пристрій.

При цьому не варто звинувачувати тільки Samsung. У корпорації напевно є унікальні технології, які вони могли б задіяти, щоб привернути увагу. Просто вони ще не готові для масового ринку, і їх не можна використовувати в поточному стані. Теж саме спостерігається і у інших виробників смартфонів. Поки немає ніяких готових цікавих винаходів. Хіба що сканер відбитків пальців під дисплеєм. Та й той навряд буде потрібен.

Частина провини можна перекласти на iPhone X. Apple постаралася на славу і зробила дійсно вражаючий гаджет. Хто б, що не говорив, але десятий iPhone з жестовим управлінням і Face ID відчувається, як по-справжньому новий смартфон з майбутнього. Ковток свіжого повітря. Apple пішла на ризик і зробила новий iPhone, відмовившись від стабільно працьовитих рішень. Тим самим компанія поставила новий тренд. Саме тому конкуренти вже поспішають копіювати його.

Який смартфон зможе здивувати в цьому році? Здається, таких чекати не варто. Apple навряд чи буде особливо намагатися і просто збільшить розмір iPhone X. Цю компанію в будь-якому випадку чекає успіх. Samsung поки не може запропонувати нічого радикально нового і зосередиться на поліпшенні існуючих технологій. У Google ще є простір для оновлення, так як в їх смартфонів немає навіть бездротової зарядки. Від них чогось нового теж чекати не варто. В результаті флагмани 2018 року не будуть відрізнятися від флагманів 2017 року.

Так, нові пристрої будуть якісними і кращими. Але чи зможуть вони зачепити? З тих пір, як виробники смартфонів значно підняли ціну, їм варто задуматися про те, як цю ціну виправдати. А також пояснити користувачам, чому ті повинні віддавати свої гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024

    Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

    Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це…

    16.05.2024

    Наскільки потужний ПК потрібен для гри Stalker 2: попередній прогноз

    Українська студія GSC Game World нарешті оголосила точну дату виходу шутера з відкритим світом S.T.A.L.K.E.R.…

    16.05.2024