iPhone 14 комплектуватиметься старим процесором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Восени Apple Inc. явить світові чотири моделі iPhone. Новий чіпсет Bionic A16 отримають лише дві з них. Власники моделей початкового рівня будуть змушені задовольнятися процесором Bionic A15, який використовується в пристроях з лінійки iPhone 13. Про це стало відомо від аналітика М. Куо.

Ходять чутки, що відмова від оснащення всієї лінійки чіпами A16 пояснюється прагненням Apple виділити флагманські пристрої із шильдиками Pro. Як показує практика, доступніші апарати користуються попитом під час всього життєвого циклу, тоді як флагмани добре розходяться тільки на старті продажів.

Ще однією причиною відмови від використання A16 в апаратах початкового рівня є необхідність зниження їх собівартості з метою збереження прийнятного рівня маржі. Крім нового чіпа A16, смартфони з шильдиком Pro отримають більш швидкісну пам’ять LPDDR5, тоді як моделі 14 і 14 Max будуть комплектуватися пам’яттю LPDDR4.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, перфоровані екрани також отримають лише флагманські iPhone. Смартфони простіше вийдуть зі звичним фанатам «яблучного» гіганта «чубчиком».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОprostomob.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.