Головна Смартфони Samsung випустила Galaxy A53 – 120 Гц, два дні роботи та потужний...

Samsung випустила Galaxy A53 – 120 Гц, два дні роботи та потужний процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефони Galaxy A5x завжди були одними з моделей, що продаються не тільки серед смартфонів Samsung, але часто і всього середнього класу. Торішній Galaxy A52 теж розійшовся дуже добрими тиражами. Так що пристрій, який піде за ним у 2022 році, повинен бути великий потенціал, щоб перебити його результат. Galaxy A52 показав деякі важливі оновлення, такі як дисплей з частотою 90 Гц, стереодинаміки, більшу батарею та швидшу зарядку. Новий телефон, який представили сьогодні, показав, що це не межа і ми можемо отримати більше.

Новий Samsung Galaxy A53

Цікаво, що Samsung не стала ламати те, що є, і робити з новинки суперфлагман, а лише точково його покращила, але те, що вона додала, викличе у багатьох бажання купити цей пристрій.

Дизайн не зазнав серйозних змін. Як і його попередники, смартфон має пластик на задній стінці та з боків. Він однотонний і не має жодної текстури чи візерунків. На вибір максимально пропонується чотири кольори, кожен із яких отримав приставку ”Awesome” . Це слово, яке в перекладі означає ”Приголомшливий”, є невід’ємною частиною рекламної кампанії цієї лінійки. Тому і кольори називаються Awesome Black, Awesome White, Awesome Blue та Awesome Peach. По-нашому чорний, білий, блакитний та персиковий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран смартфона прикритий склом Gorilla Glass 5 , а від води та пилу корпус захищений сертифікацією IP67 . Це означає, що під час випробувань він витримав занурення у прісну воду на глибину до одного метра на півгодини.

Найкращий екран у недорогому телефоні

Сам екран ”на папері” став кращим. На відміну від минулорічних 90 Гц тепер він оновлюється із частотою 120 Гц. Його діагональ 6,5 дюймів, а яскравість 800 нит і це Super AMOLED Infinity-O з роздільною здатністю FHD+. Це було окремо підкреслено у рекламному ролику моделі. Небагато телефонів у цій ціновій категорії пропонують таку частоту оновлення.

Як і його попередник, Galaxy A53 оснащений стереодинаміками , проте улюбленого багатьма роз’єми для навушників 3,5 мм більше немає. Samsung видалила його з пристрою, і це рішення, напевно, не сподобається багатьом користувачам, хоча і говорить про те, що його час остаточно пройшов у смартфонах.

Який процесор у Samsung Galaxy A53

Samsung оснастила Galaxy A53 новим 5-нм процесором Exynos 1280 з підтримкою 5G . Компанія стверджує, що він забезпечує покращення роботи в багатоядерному режимі на 18% та вражаючий приріст продуктивності графічного процесора на 43% порівняно з Galaxy A52 5G на базі Snapdragon 750G.

Вибір кольорів гарний.

Новий чіпсет поєднується з 6/8 ГБ оперативної пам’яті та 128/256 ГБ вбудованої пам’яті . На тлі попередника це крок уперед. Та й без цього для ціни A53 результат досить непоганий. Не дарма ж Samsung каже про потенціал цього пристрою для мобільних ігор. Це ми перевіримо, але прагнення компанії до цього простежується вже давно.

Galaxy A53 має 64-мегапіксельний основний датчик з оптичною стабілізацією, як і його попередник. Решта масиву камер аналогічна і включає 12-мегапіксельну надшироку камеру, 5-мегапіксельний датчик глибини і 5-мегапіксельну макрокамеру. Камери із збільшенням знову немає. Очевидно, це залишили для моделі наступного року. Інакше це пояснити важко. Особливо за наявності макрокамери.

Два дні роботи від акумулятора

Батарея – одне з найбільш значущих оновлень, які Samsung зробила для Galaxy A53. Акумулятор ємністю 5000 мАг підтримує швидке заряджання потужністю 25 Вт, але зарядки в комплекті немає. Тому доведеться витратитись на покупку відповідної зарядки, якщо у вас її немає.

Samsung стверджує, що ємності батареї вистачить на два дні автономної роботи. Але такі сміливі заяви треба перевіряти практично.

Фірмові чохли додаються.

Galaxy A53 поставляється з Android 12 та One UI 4.1 з коробки. Таким чином, він має багато тих же функцій, що останні флагмани Samsung. Galaxy A53 має одну важливу перевагу перед усіма попередніми моделями середнього класу.

Компанія підтвердила, що новинка отримає чотири роки оновлень Android . Вона також отримує п’ять років оновлень безпеки . У своєму сегменті це нечувана розкіш, яка тільки-но почала з’являтися серед преміальних моделей. Samsung молодці, що тут ще можна сказати.

Скільки коштує Samsung Galaxy A53

По тому, що ми вже побачили, Galaxy A53 виглядає гідним наступником попередньої моделі. Він справляв чудове враження, але зараз все має стати ще кращим. Подивимося, чи буде цей телефон добре продаватися.

Його ціна стартує від 450 євро, а продажі розпочнуться 1 квітня у низці регіонів. Ціна в Росії поки невідома, але можна говорити про порядок 20 тисяч гривень. Це багато, але часи змінилися. Буде дешевша модель, яка не отримає 90 Гц замість 120 Гц, простіші камери та менший дисплей. Вона отримала назву Galaxy A33 5G і продаватиметься за ціною від 370 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: