Nokia припиняє випуск флагманських смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За заявою Nokia, презентацій нових фірмових смартфонів преміум-класу в найближчому майбутньому очікувати не варто. Про це в інтерв’ю журналістів заявив топ-менеджер бренду і пояснив причини, з яких було ухвалено таке рішення.

«Наразі для нас немає сенсу робити телефон за 800 доларів», — заявив голова глобального відділу маркетингу бренду Адам Фергюсон в інтерв’ю Android Authority.

За його словами, зараз вендор зосередиться на своєму основному бізнесі – смартфонах початкового та середнього рівня, а також на кнопкових телефонах. При цьому виробник має намір просувати новинки як пристрої з терміном служби кілька років, що мають багатоденний час автономної роботи і продаються за доступною ціною.

Останнім флагманом бренду стала модель Nokia 9 PureView, випущена у 2019 році, але подальшого розвитку ця серія не отримала. В найближчому майбутньому, за заявою топ-менеджера, випуск смартфонів преміум-класу також не планується. Ще одним напрямком розвитку Nokia може стати сегмент послуг для бізнес-користувачів (наприклад, роумінг даних IoT та керування SIM-картками).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.