Головна Смартфони Названо чотири причини не купувати новий iPhone SE 3, а вибрати Android

Названо чотири причини не купувати новий iPhone SE 3, а вибрати Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цьому тижні Apple провела презентацію, на якій показала свій новий смартфон у лінійці iPhone SE. Це вже третє покоління ”дешевого iPhone”. Окрім нього, нам показали комп’ютер та iPad Air 5 із власними чіпами Apple, але традиційно саме смартфони викликають більше інтересу. Тим більше, що цього року ми здобули справжній провал. Новий iPhone SE 2022 або iPhone SE 3 поставляється з чіпом A15 Bionic, а його ціна стартує від 429 доларів . На тлі решти моделей цінник не здається чимось захмарним, але й нормальним його назвати складно з огляду на особливості зовнішнього вигляду. Тим більше, що є мінімум чотири причини, через які краще купити Android-телефон замість нового iPhone. Давайте перерахуємо їх.

iPhone SE чи Android

Не ставтеся до цієї статті, як до чергового порівняння Android і iOS, це аналіз однієї конкретної моделі телефону з не найменшим цінником. За ці гроші можна купити не менше десятка інших телефонів. Це можна було б назвати найбільшим провалом новинки, але докладно зупинятись на цьому ми не будемо. Просто скажу, що випускати телефон із однією камерою, цінником від бетономішки та рамками з 2011 року за 430 доларів — це фіаско. Таке може дозволити собі лише Apple.

Розмір екрану iPhone SE 3

Розмір екрана важливий за умов повсякденного використання. Все просто – чим він більший, тим більше на ньому відображається інформація. Я сам не фанат величезних смартфонів, але 4,7 дюйми – це дійсно мало. Навряд чи вдасться з ходу знайти такий компактний пристрій на Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вам доведеться набагато частіше свайпа по екрану, ніж при користуванні іншими телефонами. Якщо ви раніше користувалися великим телефоном, то вам буде складно перебудуватися. У середньому на екрані відображатиметься на 5-8 рядків менше тексту, залежно від його розміру.

Різниця у перегляді відео теж досить велика. Співвідношення сторін підійде для відображення контенту 16:9, який на багатьох витягнутих телефонах відображається чорними смужками, але навіть там він все одно буде більшим і дивитися його буде приємніше.

Чи зручно друкувати на маленькому екрані

Щоденний набір тексту є також моментом, який не можна ігнорувати. Ми всі спілкуємося у месенджерах, і цей мінус можна обговорити окремо від розміру екрану, хоч вони пов’язані. І нехай клавіатура iPhone загалом зроблена набагато зручніше, ніж її аналог на Android, але такі маленькі клавіші – це перебір.

Однак, мобільні телефони з маленьким екраном також мають свої переваги. Вони легкі, добре лежать у кишені і не відтягують руку під час використання. Добре, що Apple зробила такий компактний пристрій, але якби він не мав великих рамок і екран не займав би всю площу корпусу, було б краще.

Чи можна грати в ігри на iPhone SE 3

Для людей, які люблять грати в ігри, можна сказати, що грати на цьому пристрої ви, швидше за все, зовсім не зможете. Так воно маленьке. В ігровому стані два великі пальці можуть займати майже половину екрана. Це не лише блокує огляд, а й заважає точно потрапляти до сенсорних органів управління.

Ще одним серйозним недоліком ігор на мобільних телефонах із маленьким екраном є шрифт. В ігровому інтерфейсі він часто дуже дрібний, тому що виробники намагаються оптимізувати його для використання на великих екранах. Тому, щоб прочитати щось на екрані iPhone SE 3 під час гри, доведеться постаратися. А ще телефон грітиметься, що теж не найкращий супутник в іграх.

Як часто треба заряджати iPhone SE

Це питання мені ставлять дуже часто. Я користувався iPhone SE другого покоління, і батарея у нього була явно не довготривала. Коли акумулятор трохи зносився, його взагалі вистачало лише на півдня. А ще й швидкої зарядки у ньому немає.

Зараз нам обіцяють +2 години автономної роботи під час перегляду відео, а сам телефон працює на дуже енергоефективному процесорі Apple A15 Bionic . Але якщо ви купите цей телефон, краще одразу візьміть Power Bank – потім спасибі скажете.

Плюси та мінуси iPhone SE 2022

Якщо чіплятися, можна знайти й інші мінуси цього телефону, але є і плюси. Наприклад, у цій ціновій категорії досі мало пристроїв, які пропонують захист від води та бездротову зарядку. Тут є обидві. А ще є потужний процесор, як у будь-якому актуальному iPhone , включаючи версію Pro Max. Ось тільки наведені вище мінуси псують все враження і натякають на те, що краще купити щось на Android. А ви як думаєте?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: