iPhone SE 3 – найгірший смартфон від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Apple представила третє покоління iPhone SE , яке, мабуть, прийняли дуже холодно. За всі роки я не згадаю, щоб усі шанувальники яблучної техніки були настільки байдужі до новинки. Інсайдери говорили різне, були навіть чутки, що новий SE стане схожим на iPhone 13 mini , але все виявилося набагато простіше. Нагадаю, iPhone 13 теж отримав не так багато змін, але Apple продовжує впевнено випускати з року в рік те саме. Здається, iPhone SE 3 став останньою краплею – компанії потрібно терміново переглядати своє ставлення до цього смартфона, інакше він ризикує залишитися на узбіччі історії. Пропоную поговорити у тому, що відбувається.

Як виглядає iPhone SE 3

Чимало читачів звернули увагу на те, з якою наснагою Apple представила iPhone SE 3 . Співробітниця компанії і сам Тім Кук презентували його з таким натхненням, як свого часу не представляли iPhone X. Щоправда, представляти особливо нічого: це все той же iPhone 8 з покращеною камерою, модулем 5G, сучасним процесором і трохи збільшеним часом автономної роботи. На цьому, мабуть, все.

Багато фанатів техніки визнали презентацію найгіршою за останній час, а сам смартфон нікого не вразив. Найбільше обговорювали те, що він подорожчав: Apple оголосила, що бюджетний смартфон у базі коштуватиме 429 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ще компанія вкотре витерла про нас із вами ноги: купертинівці вирішили, що збільшувати мінімальний обсяг пам’яті в iPhone не варто і залишили 64 Гб. Серйозно? У здоровому глузді ніхто не захоче смартфон з дизайном iPhone 8, маленьким екраном, 64 Гб на борту та за такі гроші. Apple знову показала себе у всій красі та забила на потенційних покупців.

Що купити замість iPhone SE

Ймовірно, Apple вважає себе невразливою і випускає нові смартфони за знаменитим принципом “Спочатку ти працюєш на заліковку, а потім вона працює на тебе” . Компанія стала самодостатньою і воістину відомою саме за часів Тіма Кука, але в останній рік глава Apple безперечно відсиджується, значиться і не здійснює різких рухів перед доглядом. Вже відомо, хто стане його наступником: новому главі Apple доведеться розгребти авгієві стайні.

Samsung, Xiaomi та інші виробники вже наступають на п’яти в сегменті бюджетних смартфонів: південнокорейська компанія почувається у цій ціновій категорії як риба у воді та вже готова випустити конкурентів. Повідомляється, що в середині березня з’являться відразу чотири нових недорогих Samsung Galaxy , старший з яких (швидше за все, А73) буде за всіма характеристиками крутішими за iPhone SE.

У ньому буде і потужна камера, і безрамковий AMOLED-дисплей з частотою 120 Гц, і навіть підтримка карток MicroSD (ну, про всяк випадок). Питання викликає хіба що Snapdragon 750G. Що вибере покупець, який бажає придбати недорогий, але сучасний смартфон? Очевидно, не iPhone 8. Вибачте, iPhone SE 3.

Чому не варто купувати iPhone

На мій суб’єктивний погляд, Apple повністю дискредитувала iPhone SE та образ недорогого iPhone . Компанія могла б не випускати його і почекати ще кілька років (iPhone SE виходив у 2016 році, потім – у 2020 році), або поставитися до цієї лінійки набагато серйозніше. Попередні смартфони мали свою родзинку і фішка з «уподобаним фанатам дизайном» працювала, але у 2022 році вже не допоможе. Як то кажуть, від одного і того ж жарту, пошуканого двічі, вже не смішно.

Ця лінійка позиціонувалася, якщо пам’ятаєте, як Special Edition , але зараз від цього словосполучення залишилося лише дві літери: “S” та “E”, які не несуть у собі жодного сенсу. Багато хто недолюблює Samsung і Android-смартфони в цілому, але навіть корейська компанія набагато лояльніша до своїх шанувальників. Нагадаю, Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) затримався і міг зовсім не вийти в серію, але все ж таки був випущений.

І в цьому Samsung знову виявилася кращою за Apple! Зрозуміло, що південнокорейцям важливо було, в першу чергу, заробити на продажах пристрою, але вони не поставилися до нього абияк, як купертинівці, і випустили смартфон, який за багатьма параметрами навіть можна порівняти з флагманським Galaxy S21.

iPhone SE 3 – найгірший смартфон від Apple за всю історію. Пам’ятаєте iPhone 5C? То був експеримент, хоч і не зовсім вдалий. Два попередні покоління iPhone SE – цікаві пристрої, хоч і не позбавлені недоліків. Вони відчувалося особливе ставлення компанії до своїх покупців. Але iPhone SE 3 абсолютно рядовий смартфон, про який хочеться забути і більше не згадувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.