iPhone SE 3 виявився кращим за iPhone XR за одним важливим параметром

Нещодавно пройшла конференція Apple, на якій нам показали кілька «нових» девайсів (за фактом дійсно новим там був тільки комплект Mac Studio і Studio Display). Довгоочікуваний iPhone SE 3, схоже, розчарував фанатів, оскільки не запропонував практично ніякого видимого апдейта – це той самий маленький смартфон з величезними рамками, кнопкою Home і єдиною задньою камерою.

Проте деякі несподівані зміни все ж таки є. Крім нового чіпа Apple A15 Bionic і модуля 5G, розробники виявили, що в iPhone SE 3 збільшили обсяг оперативної пам’яті. У версії 2020 її було 3 Гб, а тепер стало 4 Гб. До речі, навіть у найпопулярніших моделей типу iPhone XR її всього 3 Гб. 

Зміна в i Phone SE (2022) виявили при дослідженні свіжої бета-версії Xcode 13.3, яка вийшла одразу після презентації у вівторок.

Кількість оперативної пам’яті помітно впливає на роботу iPhone або iPad, хоч і не так критично, як на Android. Наприклад, пристрій може утримати відкритими більше програм або вкладок у браузері без необхідності перезавантажувати їх.

Збільшення “оперативки” до 4 Гб раніше “пережив” і iPad mini 6, який також працює на чіпі Apple A15 Bionic. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.