Чим iPhone SE 2022 відрізняється від iPhone SE 2020

Весняна презентація Apple залишилася позаду — ми нарешті побачили довгоочікуване оновлення iPhone SE 3 та iPad Air 5. Як і очікувалося, новий iPhone не викликав шаленого інтересу у наших читачів, хоч і став трохи кращим за свого попередника. У всякому разі, хоч і здається, що Apple знову перевипустила iPhone 8, iPhone SE 3 отримав кілька приємних фішок. Пропоную розглянути обидва смартфони та порівняти їх, щоб зафіксувати важливі зміни.

Камера iPhone SE 2022

Покупці по всьому світу цінують iPhone SE 2020 за сукупність всіх функцій, особливо виділяючи камеру. Так, вона не робить якихось чудових знімків, вона просто є. І цього достатньо для тих, для кого камера у смартфоні – не головне. Це все ті ж 12 мегапікселів. У Apple вирішили цю проблему без зайвих витрат: iPhone SE 2022 зможе залучити набагато більше людей завдяки технології Deep Fusion, яка є в iPhone 13. Вона робить знімки помітно кращими, збільшуючи деталізацію.

По суті Apple прокачала нейромережі. Тепер камера iPhone SE 2022 з увімкненою функцією Deep Fusion робитиме відразу вісім знімків з різними значеннями експозиції, а процесор A15 Bionic миттєво їх обробить і залишить два. Далі завдяки Neural Engine вони поєднаються в одну максимально якісну фотографію. Так що, камера iPhone SE 2022 здатна багато на що. Крім того, в камері iPhone SE 2022 є оптична стабілізація . Також у iPhone SE 3 додали фотографічні стилі , які є у iPhone 13 та Smart HDR 4 .

Фото, зроблені на iPhone SE 2022.

У Apple не забули і про фронтальну камеру: це все той же знайомий нам об’єктив роздільною здатністю 7 мегапікселів, який отримав Smart HDR, фотографічні стилі та вищезгаданий Deep Fusion. Передня камера iPhone SE 3 тепер вміє записувати відео в слоу-мо в 1080 з частотою 120 кадрів в секунду – ще одна крута фішка, що дісталася бюджетнику від флагманів.

Як виглядає iPhone SE 2022

Новий iPhone SE не відрізняється розмірами та зовнішніми параметрами від iPhone SE 2020. Це одночасно і погано, і добре. З одного боку, таким чином Apple заощаджує на виробництві нових компонентів, з іншого — як і раніше можна використовувати аксесуари від iPhone 8 та iPhone SE 2020. Можливо, не всі про це знають, але iPhone SE 3 став легшим за iPhone 2020 на 4 грами . Сталося це, ймовірно, завдяки більш тонкому та сучасному захисному склу Gorilla Glass.

iPhone SE 2022 виглядає так само, як iPhone SE 2020

Apple представила iPhone 13 Pro зеленого кольору, а ось оновити колірну гаму iPhone SE 2022 забула (чи не захотіла?). У продажу будуть знайомі нам кольори, але вже з іншими відтінками: темна ніч замість чорного і сяюча зірка замість білого. Незмінним залишився червоний (PRODUCT) RED.

Дисплей iPhone SE 2022

Все та ж Retina HD, якою так пишається Apple

Екран в iPhone SE 3 залишився тим самим – все та ж Retina HD діагоналлю 4,7 дюйма. Інсайдери припускали те, що новий iPhone SE збільшиться в розмірах і стане схожим на Plus-версію. На жаль, цього не сталося – нам знову представили той самий компактний iPhone : та ж максимальна яскравість (625 ніт), та ж щільність пікселів (326).

Характеристики iPhone SE 2022

Новинка отримала новий чіп A15 Bionic . Дивно те, що компанія не стала порівнювати iPhone SE 3 з попередником, а звернулася до iPhone 8. Збільшилася продуктивність процесора, графічного ядра, а також кількість операцій, що виконуються. Швидше за все, потужність А15 в iPhone SE знову урізали, як це було з А13 Bionic в iPhone SE 2020 – все для того, щоб смартфон працював якомога довше. До речі, про це Apple згадала побіжно: iPhone SE 3 отримав збільшену автономність.

iPhone SE 2022 змінився, але не так сильно. Багато в чому зміни відбулися на програмному рівні

Однією з головних фішок новинки є модуль 5G , який робить смартфон із застарілим дизайном цілком сучасним. Наприклад, FaceTime працюватиме в HD якості при підключенні до мереж 5-го покоління, а не лише з Wi-Fi. Вважається, що саме через 5G він додав у ціні. Щоправда, це інвестиція у майбутнє: у багатьох країнах, зокрема, у Росії цього формату зв’язку ще немає.

Відмінності iPhone SE 2022 від SE 2020

Ось так змінилося час автономної роботи iPhone SE 2022

Крім програмних оновлень камери, нового чіпа і, ймовірно, більшої кількості оперативної пам’яті iPhone SE 2022 став працювати довше : у порівнянні моделей на сайті Apple можна помітити, що новинка здатна пропрацювати на дві години більше при перегляді відео (15 годин проти 13) і на 10 годин під час прослуховування музики. Швидше за все, це було досягнуто програмним шляхом, адже у разі збільшення ємності акумулятора смартфон додав би у вазі та розмірах, як це було з iPhone 13 mini .

Скільки коштує iPhone SE 2022

Якщо ціна на лінійку iPhone 13 залишилася колишньою, а смартфони отримали вдвічі більше за внутрішній пам’яті, то з iPhone SE 3 все інакше: у продажу залишили модель з 64 Гб на борту, яка подорожчала на 30 доларів.

  • iPhone SE 64 Гб — 429 долларов;
  • iPhone SE 128 Гб — 479 долларов;
  • iPhone SE 256 Гб — 579 долларов.

Згідно з поточним курсом валют смартфон вже точно перестав бути бюджетним: якщо бути точним, то в нинішній економічній обстановці iPhone SE 2022 коштував би майже 15 тисяч гривень за версію з 64 Гб. Це одна з причин, чому в Україні на нього ніхто не чекає.

По суті, Apple все ж таки не залишила iPhone SE 2020 у продажу, а бюджетний смартфон подорожчав взагалі для всіх. Нагадаю, попереднє замовлення на нього стартує 11 березня, а продажі почнуться з 18 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.