Скільки коштує новий iPhone SE 3

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple нарешті провела першу презентацію у 2022 році. Поряд з новим iPhone SE компанія представила ще й iPhone 13 Pro та Pro Max у зеленому кольорі, а також новий iPad Air 5, монітор Studio Display та новий Mac Studio. До речі, iPhone SE виявився таким самим зовні і мало чим відрізняється від версії дворічної давності. Пропоную подивитись ціни на новий iPhone SE , обсяг пам’яті, а також прикинути, скільки б він коштував в Україні і чи варто його очікувати в нашій країні.

Реклама

Коли почнуться продажі iPhone SE 3

Новий iPhone SE буде доступний на замовлення з 11 березня, а у продаж в США надійде 18 березня за такими цінами:

  • iPhone SE 64 Гб — 429 долларов;
  • iPhone SE 128 Гб — 479 долларов;
  • iPhone SE 256 Гб — 579 долларов.

Ми вже підрахували, скільки коштував би iPhone SE 3 в Україні – біля 17 тисяч гривень за версію з 64 Гб пам’яті. Смартфон буде представлений у традиційних кольорах: “темна ніч”, “сяюча зірка” та (PRODUCT)RED. Дивно і те, що Apple не стала збільшувати мінімальний обсяг пам’яті в iPhone SE , як це було з iPhone 13. Компанія залишила колишні комплектації, серед яких iPhone SE 3 з 64 Гб пам’яті .

Як змінилися ціни на iPhone SE 3

На тлі дефіциту чіпів, а також підвищення закупівельних цін на процесори TSMC, новий iPhone SE став дорожчим на 30 доларів. Нагадаємо, раніше вартість iPhone SE 2020 становила 399 доларів . При цьому інсайди від аналітиків не справдилися і Apple зняла з виробництва iPhone SE 2020 – вкладки з цим смартфоном вже немає навіть у фірмовому онлайн-магазині США.

В цілому, новинка виправдала очікування, але не вразила – це все такий самий потужний смартфон, але в стародавньому форм-факторі iPhone 8 . Прикро і те, що дешевий iPhone SE став дорожчим на відміну від iPhone 13. Звичайно ж, це не залежить від Apple, але осад все одно присутній.

Враження від презентації, м’яко сказати, не найкращі. З одного боку, це цілком нормально: на весняному заході компанія рідко репрезентує щось кардинально нове. З іншого боку, на тлі санкцій, стрибка курсу валют і призупинення продажів новий iPhone SE виявився нікому не потрібен, а без того низький інтерес з дешевим iPhone виявився близьким до нуля. Крім того, є причини вважати, що навряд чи комусь захочеться купити iPhone SE у старому дизайні без нових функцій майже за 17 000 гривень.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ