Найпопулярніші проблеми смартфонів Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи ви коли-небудь замислювалися, що ховається за виразом «топ за свої гроші»? Особисто я завжди бачу тут певну іронію. Мовляв, китайці урізали половину крутих фіч, додали рекламу у фірмову оболонку і ось, будь ласка. Мій досвід та досвід моїх колег, які використовували смартфони Xiaomi, майже завжди був позитивним, проте не обійшлося без нюансів. Сьогодні хотілося б поговорити про найпопулярніші проблеми одного з найвідоміших китайських брендів мобільної техніки та обговорити способи їх вирішення.

Чому Xiaomi глючить

Я думаю, всі розуміють: причин, з яких гальмує смартфон може бути дуже багато. З найпопулярніших, виділимо такі:

  • Нестача вільної пам’яті на смартфоні.
  • Стара версія операційної системи.
  • Занадто важкий софт.
  • Режим енергозбереження.
  • Вихід із ладу компонентів телефону.

Перше, з чого варто почати – перевірити вільний простір у пам’яті пристрою. Виробники зазвичай рекомендують залишати не менше 20% вільної пам’яті. Якщо раптом вам не вистачає місця на телефоні, рекомендую насамперед почистити кеш. Найчастіше цього буває достатньо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга причина – стара версія операційної системи. Зазвичай як відбувається: щойно з’являється якась глобальна проблема на деяких моделях смартфонів, виробник у найкоротші (або не дуже) терміни випускає оновлення прошивки, щоб усе літало краще за колишнє. Тому на питання Чи варто оновлюватися на MIUI N відповідь майже завжди ствердний.

Якщо смартфон почав глючити після встановлення якоїсь програми або гри, перевірте софт на відповідність вашим характеристикам. Замініть Office на Google Doc або відмовтеся від анімованих шпалер. Що стосується ігор, тут можна знизити налаштування графіки . Робиться це зазвичай усередині самої гри.

Xiaomi не включається. Що робити

Якщо смартфон не вмикається, панікувати не варто. Для початку слід спробувати зарядити пристрій за допомогою іншого кабелю (кубик також бажано змінити). Цілком можливо, що зламався шнур від зарядки .

Плюс, перевірте, чи не забився в роз’єм для заряджання пил. Або можливо провід не вставляється через чохл. Спробуйте змінити розетку, можливо, причина в ній.

Якщо ці поради не дають результату, єдиним розумним рішенням буде віднести телефон у сервіс. Фахівці проведуть повну діагностику пристрою та розкажуть, як можна позбавитися проблеми.

Чому Xiaomi сам перезавантажується

По-перше, перевірте, чи не забули ви зарядити свій смартфон. Часто пристрою просто не вистачає зарядки, щоб увімкнутися. Якщо ви залишали телефон на тривалий час у розрядженому стані, зачекайте хоча б хвилин 15 до увімкнення.

По-друге, виключіть будь-яке механічне пошкодження смартфона. Цілком можливо, що у вас просто залипла кнопка включення або телефон потрапив у воду.

По-третє, можлива помилка при прошивці пристрою. Завжди пам’ятайте: будь-яке втручання в операційну систему (крім офіційних оновлень) ви робите на свій страх та ризик.

Плюс до цього, не забудьте перевірити стан акумулятора та наявність вірусів. Для першого пропоную перевірити поведінку смартфона на зарядці, а для другого – офіційну утиліту Безпека, де знаходиться антивірус.

Не оновлюється Xiaomi

Найчастіше смартфон Xiaomi не оновлюється з наступних причин:

  • Встановлено актуальну версію MIUI.
  • У прошивці містяться помилки.
  • Низька швидкість інтернет-з’єднання.
  • Рівень заряду батареї менше 60%.
  • Проблеми в установках телефону.

Вирішення основних проблем зводиться до банальної перевірки швидкості інтернету через SpeedTest та рівня заряду акумулятора у верхньому рядку. Якщо проблема не вирішена, спробуйте перевірити налаштування смартфона .

Як перевірити оновлення Android

Щоб перевірити налаштування оновлення смартфону, вам необхідно:

  • Розблокувати смартфон.
  • Перейти до Установки, Про телефон.
  • Далі тапнути на оновлення системи.
  • Потім натиснути Перевірити оновлення.

Якщо тапнути на три точки у верхньому правому куті та перейти до Установки оновлення , можна встановити параметри автооновлення, щоб у майбутньому апдейти завжди завантажувалися та оновлювалися автоматично. Це допоможе вам уникнути зайвих проблем у майбутньому.

Xiaomi не підключається до Wi-Fi

Для початку варто розділити всі проблеми, слід розділити на нюанси безпосередньо самого смартфона та роутера. Якщо причина криється в телефоні, то перш за все перевірте, чи увімкнено перемикач в Налаштуваннях Wi-Fi.

Якщо це не допомогло, спробуйте тапнути на мережу, до якої хочете підключитися, і натисніть Забути цю мережу , а потім знову підключіться. Плюс, перевірте, чи не увімкнено у вас VPN, і не забудьте перезавантажити пристрій.

Перезавантажте роутер. Якщо це не допомогло, перевірте, чи підключений до нього кабель LAN. Далі можете сміливо звертатись до провайдера. Він підкаже вам наступні кроки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.