Nokia відмовилася від випуску флагманських смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В рамках виставки MWC 2022, HMD Global, що володіє брендом Nokia, представила відразу три бюджетні смартфони. При цьому на будь-який флагман від компанії фанати чекають ще з 2019 року.

Але в рамках бесіди з нашими колегами з Android Authority, голова HMD з маркетингу Адам Фергюсон розповів, що компанія вирішила відмовитись від розробки топових смартфонів. Справа в тому, що вона не бачить у цьому сенсу.

Фіни успішно заробляють на продажу недорогих пристроїв та кнопкових телефонів. Саме ця ніша допомогла компанії досягти прибутковості протягом останніх півтора року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З останніх новинок Nokia на бюджетній ниві варто відзначити смартфон із 480p-екраном та знімним акумулятором. При цьому останній флагман бренду Nokia 9 PureView вийшов у далекому 2019 році.

Більше того, компанія у 2021-му не випустила жодного якісного середньобюджетного смартфона. Натомість вона обмежилася лише пристроями на базі Snapdragon 480.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.