Експерт дав вісім корисних порад щодо налаштування Android-смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android-смартфони з кожним роком стають все продуктивнішими, проте після тривалого використання будь-який пристрій може почати працювати повільніше. Як збільшити потужність смартфона, розповів автор GizChina Марко Ланкастер.

1. Очистити внутрішнє сховище – стерти непотрібні завантажені файли, кеш додатків. Корисно очистити тимчасові дані WhatsApp, Telegram, Spotify.

2. Видалити програми, які не використовуються. Вони можуть працювати у фоні, займаючи оперативну пам’ять та збільшуючи витрату батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Збільшити швидкість анімації системи через меню розробника (потрібно в налаштуваннях знайти пункт “Про телефон – Номер складання” та кілька разів тапнути по цьому меню).

4. Перезавантажити смартфон. Парадоксально, але в ряді випадків це допомагає – стираються тимчасові файли, відключаються процеси, що “зависли”.

5. Перейти до Lite-версії програм. Вони є у Facebook, Messenger, Twitter, Skype та інших популярних сервісах. Маючи обмежену функціональність, вони також не займають так багато місця в оперативній пам’яті та постійному сховищі. Ще один варіант – користуватися улюбленими соцмережами через мобільний браузер.

6. Перевірити наявність оновлень. Найчастіше невдалий апдейт викликає “гальма” смартфона, і ця проблема вирішується у наступному.

7. Скинути апарат до заводських установок. Це радикальний метод, але працює завжди – з пам’яті видаляються всі дані, крім закладених виробником. Після цього можна налаштувати смартфон із нуля.

8. Встановити альтернативну прошивку – ParanoidAndroid, LineageOS. Цей варіант підходить не всім (потрібно розбиратися в проблемі досконально), однак він дозволяє дійсно “прокачати” апарат. Щоправда, у багатьох саморобних операційних системах можуть бути відсутніми або некоректно працювати деякі функції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.