Смартфони

Oppo показала найпотужнішу у світі зарядку для телефону. 100% за 9 хвилин

Share

Зробити акумулятори, які працюватимуть хоча б 2-3 дні, виробники телефонів поки що не можуть. Якщо щось подібне виходить, то лише з тими моделями, які важать як маленький ноутбук. Користуватися такими складно, і тому для компенсації недосконалості технологій зберігання енергії нам пропонують дедалі швидші зарядки. Колись ми називали цим терміном пристрою, що видають 20-30 Вт, але кілька днів тому Oppo запропонувала нову технологію, яка збільшує це значення у багато разів. Треба докладніше розібратися, що вона є і як таке взагалі можливо.

Швидка зарядка для телефону

30 Вт, 50 Вт, 65 Вт, 80 Вт, 100 Вт і навіть 120 Вт… Все це максимальна потужність зарядних пристроїв, які ми бачили останніми роками у різних телефонах. Ми також бачили, як компанії демонструють технологію зарядки потужністю 200 Вт, але це значення здавалося нам якимось не справжнім, і ми навіть не думали, що незабаром отримаємо ще потужніше ЗУ.

Тепер Oppo використала MWC 2022, яка вже подарувала нам HONOR Magic4 Pro, щоб анонсувати технологію зарядки 240 Вт, що отримала назву SuperVOOC Flash Charge. Виробник смартфонів стверджує, що технологія може зарядити акумулятор ємністю 4500 мАг всього за дев’ять хвилин, додавши, що батарея досягає 50% ємності за три з половиною хвилини. Це просто не вкладається в голові і здається, що з такою швидкістю більша автономність просто не потрібна. Тільки уявіть — ви перестали працювати, помітили, що телефон сів, і поки вимикали комп’ютер і збирали сумку, телефон набрав 70-80% заряду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
240 Вт це дуже потужно.

Коли вийде швидка зарядка OPPO

На жаль, є невелика ложка дьогтю. Компанія так і не сказала, коли буде готова випустити комерційний пристрій із такою функцією, але її робота вже була продемонстрована журналістам. Також компанія не надала жодної інформації про деградацію батареї під час використання зарядки 240 Вт. Нам поки що залишається тільки сподіватися, що ефективна ємність батареї не сильно зменшиться через рік чи два.

Деякі виробники хитрують, і їх смартфони показують стовідсотковий заряд, а після цього ще трохи продовжують заряджатися , доходячи до 100%. Сподіватимемося, що за такої високої потужності Oppo не довелося хитрувати, щоб показати подібний результат. Це у будь-якому разі ще треба буде перевірити на практиці.

Чи безпечно користуватися швидкою зарядкою

Oppo також пропонує інший тип швидкої зарядки. Нехай її ємність і менша — ”всього” 150 Вт — але вона забезпечує добрий життєвий цикл батареї. Цей стандарт з’явиться в телефонах Oppo, Realme та OnePlus наприкінці цього року і підтримуватиме 80% ємності акумулятора після 1600 циклів зарядки (трохи більше чотирьох років). Це відмінний показник, який навіть зараз досягається не всіма виробниками.

Журналісти різних видань ставили багато запитань представникам компанії про комерційні плани заряджання потужністю 240 Вт, деградацію батареї та заходи безпеки, що використовуються при зарядці на цій швидкості.

150 Вт також забезпечують дуже високу швидкість зарядки. 15 хвилин до 100%.

Наскільки менше працює телефон із швидкою зарядкою

З’ясувалося, що SuperVOOC потужністю 240 Вт здатний забезпечити термін служби батареї, що відповідає промисловим стандартам. Тобто батарея зберігає 80% своєї початкової ємності після 800 циклів заряджання .

Це відповідає раніше анонсованій компанією технології заряджання потужністю 125 Вт, а також технології заряджання Xiaomi потужністю 200 Вт. Тим не менш, це тьмяніє порівняно із зарядкою 150 Вт, описаної трохи вище.

Oppo також розповіла про безпеку свого рішення для заряджання потужністю 240 Вт, розповівши про захист від перевантаження акумулятора, захист запобіжника акумулятора, оцінку стану миттєвого заряду, захист від перевантаження зарядного порту і захист від перевантаження акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OPPO
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024